Tek.no

Nyhet

Verken Kia e-Niro eller e-Soul får hengerfeste

Kia med dårlig nyhet til ventende kunder.

Hanne Hattrem, VG
Stein Jarle Olsen
12 Aug 2019 18:46

Da Kia lanserte e-Niro i fjor høst, var beskjeden at de jobbet med å teste bilen for et eventuelt hengerfeste. Den gang fortalte de at de så «veldig bra ut».

Nå får de som ventet på nettopp hengerfeste en dårlig nyhet.

«På grunn av Kias høye kvalitetskrav vil de ikke godkjenne e-Niro for bruk med henger. Dette vil også gjelder Kia e-Soul», skrev Kia Norge i en e-post til ventende kunder i dag.

«Vi vet at hengerfeste er et ønske for mange, og vi beklager at dette ikke kan innfris. Vil man bare ha feste for sykkelholder/stativ er det mulig», heter det i e-posten.

Sliter med leveransene

Mangelen på hengerfeste er nok en negativ beskjed for kunder som har ventet på nettopp e-Niro.

Tidligere i sommer meldte Kia-importøren at de kun så for seg å levere mellom 150 og 250 e-Niro i Norge resten av året. I tillegg ble leveranseestimatene for kommende e-Soul også betraktelig dempet, til mellom 200 og 250 biler i 2019.

Heller ikke e-Soul får mulighet for hengerfeste.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Til Teknisk Ukeblad opplyser Kia Norges informasjonsansvarlige Mette Simonsen Sauge at de på nåværende tidspunkt har 4.800 reservasjoner igjen på lista, og at rundt en fjerdedel av disse har ønsket hengerfeste. Noen av disse har allerede kansellert, opplyser hun.

Så langt i år er det levert rundt 600 e-Niro i Norge, ifølge elbilstatistikk.no.

Få elbiler kan trekke henger

Av elbiler i e-Niros prisklasse er det ikke mange av konkurrentene som kan trekke henger. Tesla Model 3 kan trekke 910 kilogram.

I tillegg kan dyrere modeller som Tesla Model X (2250 kilo), Audi e-tron (1800 kilo) og Jaguar i-Pace (750 kilo) trekke henger, og det samme vil Mercedes-Benz EQC gjøre, nærmere bestemt 1800 kilo.

annonse

Les også