Tek.no

Nyhet

Mobiloperatøren Youteam er konkurs

Stein Jarle Olsen, Tek.no
21 Juni 2019 10:15

Mobiloperatøren Youteam har begjært oppbud, heter det i en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene. Det er opprettet konkurs i boet til Youteam AS i Nedre romerike tingrett.

Operatøren tilbød rimelig lave priser, og skilte seg i tillegg ut ved å love at en «grasrotandel» av abonnementsprisen din gikk til et valgfritt idrettslag eller en organisasjon.

De vant også prisen for beste mobilabonnement i kategorien Lite Data sist vi i Tek.no kåret de beste mobilabonnementene i Norge.

Mistet en av gründerne

Youteam er en relativt ny mobiloperatør, og de sist tilgjengelige regnskapsdataene er fra 2017, før driften i praksis var igangsatt. Den gang hadde de skarve 72 000 kroner i driftsinntekter og et resultat før skatt på minus 26 000 kroner.

Det er for øvrig kun noen få uker siden medgründer Morten Evjen i Youteam varslet at han startet i en stilling som salgsdirektør i konkurrenten Happybytes. Han sluttet imidlertid i Youteam allerede i mars.

Bostyrer Ole Edward Hagen i advokatfirmaet Økland & Co sier til Tek.no at han er på ferie og foreløpig ikke har rukket å få oversikt over konkursen, ettersom den ble åpnet i går.

– Opprettholder driften

Daglig leder og styreleder Rune Øien i Youteam AS henviser også til bostyrer, men sier det vil gå ut en e-post til kundene i dag med informasjon om konkursen.

– Hva vil skje med kundene?

– Vi er forpliktet i henhold til Nkoms retningslinjer om å opprettholde driften av tjenesten, og det har vi folk på. Vi må nesten få komme tilbake til hva som konkret vil skje når bostyret har fått satt seg ned og jobbet med saken, sier Øien.

Youteam blir med det det andre mobilselskapet som opphører i år. Komplett Mobil solgte tidligere i år kundemassen sin til Ice og er i disse dager i ferd med å legge ned driften.

annonse