Nyhet

Singapore bruker robothunden Spot i kampen mot corona

Påminner folk om sosial distansering.

Singapore tester ut en ny robothund som hjelpemiddel for å opprettholde sosial distansering i landets parker.

Det er roboten Spot, laget av Boston Dynamics, som har fått jobben som vaktbikkje langs en 3 kilometer lang strekning i Bishan-Ang Mo Kio-parken.

Der spaserer den rundt og kringkaster et lydopptak hvor parkbesøkende blir påminnet om å holde en trygg avstand til hverandre.

Filmer alt den ser

I tillegg er roboten utstyrt med en rekke kameraer, som lar Singapores myndigheter estimere antallet besøkende i parken.

Kameraene skal imidlertid ikke kunne brukes til å spore eller gjenkjenner individer, og ingen persondata blir samlet inn, lover etaten som står bak initiativet.

Fjernstyres

Selv om roboten Spot i teorien har avansert nok maskinvare til å kunne bevege seg rundt selv, fjernstyres den av en parkansatt. Til gjengjeld slipper den parkansatte å bevege seg ut blant mennesker, og minimerer dermed risikoen for coronasmitte.

Du kan se hvordan det hele ser ut i videoen under:

Som man kan se i videoen holde de fleste i parken allerede god avstand mellom seg, og blir tilsynelatende ganske overrasket da Spot gjør sin entré.

Og som The Independant påpeker kan det nesten virke som at roboten får folk til å komme tettere sammen, og noen blir til og med værende i området lenger enn de ellers hadde vært:

– Paradoksalt kan man se flere av parkgjestene blir værende i parken for å ta bilder og videoer av den uvanlige roboten.

Roboten skal testes ut frem til 22. mai. Blir testen vellykket kan det hende flere roboten blir sendt ut for å påminne mennesker om sosial distansering. Singapore driver for øvrig allerede med å teste ut Spot til å levere medisiner til sykehus.

Spot er på arbeid i Norge også:

Les også
Robothunden Spot har fått offshore-jobb i Norge
annonse