Til hovedinnhold

Slik ser spill ut i nye Firefox 15

Bedre støtte for WebGL, bedre minnehåndtering og sømløs oppgradering.

Firefox
Niklas Plikk

Mens den forrige versjonen av Firefox fokuserte på ting som sikkerhet og småfikser, har Mozilla i dag sluppet en ny versjon med langt flere nyheter.

Oppdaterer seg automatisk

Den første nyheten er at Mozilla endelig har fått implementert "stille oppdatering", som de begynte å snakke om allerede ved lanseringen av Firefox 12 i april. Problemet da var at brukere fortsatt var nødt til å restarte nettleseren etter at oppdateringen var installert, men dette skal det nå være slutt på. Bruker du Firefox skal altså nettleseren alltid være oppdatert, helt sømløst og helt automatisk.

Dette har blitt løst ved å innstallere en egen liten funksjon, Mozilla Maintenance Service, som ligger og ruger i bakgrunnen.

En annen god nyhet er at Firefox har fått bedre minnehåndtering, spesielt for de som pleier å ha haugevis av faner oppe samtidig. Mozilla skal også ha tettet et par minnelekasjer den forrige versjonen av nettleseren led av.

Spilling i nettleseren blir bedre

Den mest spennende nyheten i Firefox 15 er imidlertid bedre støtte for WebGL. Mozilla har lagt inn støtte for bruk av komprimerte teksturer direkte i WebGL, som vil gjøre det raskere å bruke høyoppløselige bilder i grafikkminnet.

I tillegg har Firefox 15 støtte for nye høypresisjons tids-API-er, noe som er svært nyttig for de som vil lage nettspill med lavere forsinkelse (latency), smidigere animasjoner og riktig synkronisert lyd.

I sammenheng med lanseringen av Firefox 15 blir en demo kalt BananaBread vist frem, hvor WebGL virkelig får vist hva det er godt for. Her får vi se et lekkert førstepersons skytespill i 3D med komprimerte teksturer, pointer lock og fullskjermstøtte. Det hele er bygd med Javascript og WebGL, og krever ikke at brukeren laster ned noen form for tilleggsprogram til nettleseren.

Prøv selv

Du kan se et klipp fra spillet i bunnen av artikkelen, eller prøve det ut selv ved å gå til demosiden til BananaBread.

Last ned Firefox 15 på Mozillas hjemmeside.

Les også: Firefox erklærer krig mot plugins

(Kilde: Ars Technica)

annonse