Til hovedinnhold

Hva pønsker Samsung på?

Spekulasjoner om et eget Android-kamera går verden rundt.

Det spekuleres nå i om Samsung har planer om å produsere et Android-kamera. Det melder flere fotonettsteder verden over. Spekulasjonene har grobunn fra en varemerkesøknad fra Samsung om en enhet som kalles "Samsung Galaxy Camera". Går du inn på det amerikanske patentkontorets sider kan du selv se informasjone om søknaden.

Android-gründeren Andy Rubin, sa i et intervju sist oktober at han gjerne ville se Android på hver eneste skjerm. Et Android-kamera vil definitivt være et skritt i den retningen. Polaroid satser også på Android-kameraer, og under CES viste de fram en prototype, hvor de også lovde å satse knallhardt på Android-produkter. I edruelighetens navn har nok Samsung et bedre utgangspunkt for å lage et vellykket kamera med det populære operativsystemet, dersom de velger å kaste seg ut i det, med et bein i både mobil- og kamerasegmentet.

Mobilkamera eller kameramobiler?
Det er verdt å nevne at ryktene over kun er spekulasjoner, og at produktet eller tekonologien Samsung søker patent for like gjerne kan føre til en app, eller andre produkter. Dersom de velger å lage et kamera med Android-OS, vil det gi mange nye muligheter sammenlignet med et tradisjonelt kamera, spesielt med tanke på redigering av bilder underveis. I stedet for mobiler med kamera kan man kanskje snakke om kameramobiler? En av ulempene med mobilkameraer er at kvaliteten ofte begrenses av en liten bildebrikke. Dette gir ofte dårlige lavlys-egenskaper, og derfor er det en spennende utvikling dersom produsenter velger å integrere Android direkte i et ordentlig kamera.

Her er Polaroids SC1630 Android-kamera. Vil Samsung hive seg med og lage et eget Android-kamera?

Samtidig har flere kameraprodusenter begynt å utvide funksjonaliteten i sine kamera til å gi bedre muligheter for redigering, GPS, deling av bilder, og lignende. Det vil derfor ikke være utenkelig å se for seg en utvikling hvor flere tradisjonelt separerte enheter smeltes sammen til alt-i-ett-produkter, noe smartmobiler har vært et bilde på. Samtidig vil det neppe berøre speilrefleksmarkedet i stor grad, i hvert fall ikke med det første.

Hva tror Akams lesere om denne utviklingen? Ser dere behovet for å ha Android integrert i speilrefleksene deres? Og hva pønsker Samsung på?

annonse