Nyhet

Nå får du TV på iPad

Altibox lanserer ny tjeneste.

Altibox har lansert en ny app som gjør at du kan se direktesendt TV på iPad-en din. I tillegg kan du leie filmer.

– Vi lanserte Altibox Chill for PC og Mac i desember i fjor. Når kundene nå kan bruke tjenesten på iPad, tar vi det å være en mobil medieforbruker til et nytt nivå. Nettbrettet er mer hensiktsmessig når du er på farten, og terskelen for å bruke Altibox Chill blir mye lavere, forklarer produkt- og markedsdirektør Per André Rykhus i Altibox i en pressemelding.

Live TV på iPad-en

Ifølge Altibox er Altibox Chill det første produktet i Norge som gir brukeren en pakke med "lineære" – det vil si direktesendte – tv-kanaler og filmleie på PC, Mac og iPad. Etter hvert vil tjenesten også komme på smarttelefoner.

I første omgang har Altibox Chill for iPad kun TV, men etter hvert vil det også bli mulig å leie filmer. Da vil du kunne starte filmleien på TV, og så se ferdig filmen på iPad – eller motsatt.

Kan brukes hjemme eller på reise

Altibox Chill er delt i to; Altibox Chill In og Altibox Chill out. Chill In kan brukes innenfor rekkevidden til det trådløse nettverket hjemme, og inneholder flest TV-kanaler. Tjenesten er gratis for Altibox-kunder. Chill Out kan brukes også ute av huset, men da har du færre kanaler tilgjengelig. Denne tjenesten koster 149 kroner i måneden, men vil bli solgt for 79 kroner i måneden for iPad i en begrenset periode nå i starten.

Altibox er i forhandlinger med NRK og TV2 om inkludering i Chill Out-produktet, og jobber nå med å tilpasse plattformen etter TV2s krav.

– Vi jobber hele tiden for å gjøre Chill-produktet så komplett som mulig, og nye kanaler vil komme etter hvert. I løpet av juni vil Discovery, Animal Planet og BBC komme inn i Altibox Chill Out, sier Rykhus.

Les også om Canal Digital som lar deg styre TV-mottakeren via mobilen.

Les også: Slik fungerer nettbrettene i stua

Les også
Mozilla lager iPad-nettleser
Les også
FINN.no klar for iPad
Les også
Slik er NRKs nye nett-TV
Les også
Nå kan du teste NRKs nye nett-TV
Les også
Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill
Les også
HTC har åpnet filmtjeneste
Les også
– Apple planlegger fysisk spillkontroller til iPad
Les også
Den nye iPad-en: iPad 3 – nettbrettet "alle" vil ha
Les også
Ukens beste triks til iPad-en og mobilen
Les også
iPad-en erstatter kassaapparatet
annonse