Tek.no

Nyhet Denne skihjelmen lader tingene dine

Denne skihjelmen lader opp tingene dine

Utnytter solenergi i fjellheimen.

6 Mar 2012 15:00

Digger du å tilbringe mange timer ute i den snøkledde naturen, men misliker at telefonen eller MP3-spilleren går tom for batteri? Nå har det tyske Fraunhofer-instituttet lagd en skihjelm for de som ikke vil gå tom for strøm.

Forskerne har utviklet fleksible solcellepaneler som er slitesterke og elastiske nok til å bli brukt på objekter som nettopp hjelmer. Da er det bare å ta på seg den Bluetooth-kompatible solcellehjelmen og dra ut på skitur.

Ekstremt først

Grunnen til at forskerne har valgt ut skihjelmer i første omgang er fordi de brukes i ekstreme temperaturer og forhold. Dette hjelper forskerne med å gjøre ytelsen i solcellene best mulig.

Når en hjelm fungerer godt under ekstreme forhold, vil det derfor være lett å overføre teknologien til mer normale tilstander og vær.

Slutten av 2012

Fraunhofer-instituttet hevder at Bluetooth-klare skihjelmer som kan lade opp telefoner og MP3-spillere vil bli tilgjengelig mot slutten av 2012.

Forskerne må først gjøre om designen og foreta flere felttester, før hjelmen dukker opp i butikkhyllene til rundt 300 euro, eller 2230 kroner.

(Kilde: TreeHugger)

Les også
Armbånd sier ifra når du har solet deg nok
Les også
Se dobbeltdekkeren ta pushup!
Les også
Snart kan du spraye batterier på ting
Les også
Solcelle-kuler fanger lys fra alle retninger
Les også
Se den sexy solcellebilen
Les også
Ta en titt på solcelle-bikinien
Les også
La solen og godstolen lade mobilen
annonse

Les også