- Apple overdriver

Forbrukerombudet beskylder Apple for å drive misvisende iPad-reklame.

Apple frister med "lynraske trådløse forbindelser" på den nye iPad-en sin, fordi den har støtte for 4G. Det som ikke kommer frem i markedsføringen er at det gjelder amerikanske og kanadiske 4G-nett, og at dette ikke er aktuelt i Norge.

- Det er viktig at forbrukerne får riktige opplysninger om hovedegenskapene til nettbrettet de har tenkt til å kjøpe. Apple skal ikke gi forbrukerne inntrykk av at de med den nye iPaden får noe mer enn hva de faktisk gjør, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Les også: Apple bekrefter at 4G ikke vil virke

Forbrukerombudet har nå sendt brev til Apple der de viser til annonseringen av iPad på produsentens norske nettsider.

"Nye iPad har støtte for raske mobilnettverk over hele verden – opptil 4G LTE," står det skrevet på nettsiden. Med liten skrift lenger ned står det at 4G kun gjelder AT&T og Verizons nettverk i USA, samt Bell, Rogers og Telus' kanadiske 4G-nett.

Ikke for Norge eller Europa for øvrig
At du ikke kan bruke 4G-funksjonen i Norge er en ting, men det samme gjelder for resten av Europa. Ifølge Forbrukerombudet bedriver Apple misvisende markedsføring av nye iPad fordi de gir inntrykk av at nettbrettet også skal kunne brukes i norske 4G-nett.

Foreløpig er det kun NetCom som har lansert 4G i Norge, men Telenor åpner sitt 4G-nett senere i år.

- Vi har bedt Apple endre markedsføringen, slik at ikke forbrukerne villedes, Ravne Bugten.

- Vi følger nøye med på markedsføringen i denne bransjen, og vil slå ned på aktører som lover mer enn hva de kan holde, avslutter fagdirektøren.

Les også: Apple risikerer bøter for 4G-merking

(Kilde: Forbrukerombudet.no)

Les også
Teknobabbel i mobilbransjen
annonse