Til hovedinnhold

Ta bilder i skumringen

BenQ med mye moro under panseret.

Selv om BenQ kanskje er mest kjent her i Norge for å produsere skjermer så har de også et utvalg av fotoapparater. Nå har de lansert det nye BenQ G1, et tynt kamera som på utsiden ikke skiller seg så veldig ut fra de andre på markedet - men som har en overraskelse under panseret.

Den store overraskelsen med dette kameraet er ikke den dreibare skjermen eller den 1/2.3 tommer store Panasonic-produserte bildebrikken på 14 megapiksler. Overraskelsen er at BenQ har gitt G1 et objektiv som går fra 4.5 mm på det videste til 95 mm på det trangeste (24 - 115 mm på fullformat), men selv det er ikke overraskelsen. Det er at de har fått inn største blender på hele F1.8 på 4.5mm. På 95 mm har objektivet fått største blender på F4.9.

Med største blender f/1.8 mener BenQ at BenQ G1 er det tynneste kameraet med den største blenderen på markedet. Og det er vanskelig å være uenig i at det et er tynt. Med dimensjoner på 114 x 62.5 x 25.5 mm og oppgitt vekt på 197 gram (uten batteri og minnekort) så kan dette virke som et ekte lommekamera.

I tillegg til å gjøre G1 tynt og lyssterkt har det også fått en full dreibar skjerm. Skjermen er tre tommer stor og har en oppløsning på 920.000 piksler. I følge BenQ er den utviklet for å gi best mulig bilde med god kontrast og lysstyrke (over 400 nits i følge produsenten).

Rent funksjonsmessig har BenQ G1 fått mye man finner på andre kameraer i samme klasse. Forskjellige scenemodier for stillbilder og mulighet til å ta video i full-HD.

Det er ikke kjent når eller om BenQ G1 kommer i salg i Norge.

Les også: Ser lyset bedre enn de fleste

Kilde: BenQ Europe

annonse