Til hovedinnhold
Nyhet– Android er ikke klar for de råeste mobilene

– Android er ikke klar for fire kjerner

Intel etterlyser bedre programvare fra Google.

Intel er mindre enn både Qualcomm, Nvidia, Texas Instruments og Samsung på utvikling av prosessorer til mobiltelefoner. Faktisk er det først i disse dager at de aller første Android-mobilene som kjøres på en Intel-prosessor rulles ut. Deriblant Lava XOLO X900 i India, som du ser øverst i saken.

Når det gjelder PC-prosessorer har naturligvis Intel en meget sterk posisjon. Nå virker det imidlertid som om Intel virkelig har fått øynene opp for mobiltelefoner, og da spesielt Android. Derimot er selskapet kritiske til at firekjerners prosessorer dyttes inn i dagens smartmobiler fordi Android OS-et ikke er godt nok tilrettelagt for det. Og hvem andre enn konkurrentene får skylden det?

– Måten dette er implementert på nå gjør at Android ikke nyttegjør flere kjerner like effektivt som det som er mulig. Og jeg tror, rett og slett, at noe av dette arbeidet kunne vært gjort av SoC-produsentene, men de har bare ikke giddet å gjort det, sier direktør Mike Bell i Intels mobil- og kommunikasjonsavdeling, ifølge Androidguys.

X-kjerneprosessorer til liten nytte?

Mellom linjene mener nettstedet å lese at chip-produsentene heller bør fokusere på å forbedre støtten for multi-tasking enn å kjøre på med sekskjernersprosessorer som gir minimal effekt inntil OS-et er klart for det.

Les også: Nokia-sjef: – Firekjerneprosessorer er bortkastet

Antall prosessorkjerner har de siste par årene erstattet noe av fokuset på antall megapiksler i et mobilkamera blant forbrukerne. Synes du firekjernersprosessorer har noe for seg i dag, eller er det bare en salgs-gimmick? Diskuter i forumet!

(Kilde: Androidguys)

annonse