Til hovedinnhold

Funcom permitterer ansatte

Det norske spillselskapet må kvitte seg med ansatte for å kutte kostnader.

Erling Ellingsen, kommunikasjonssjef i Funcom, bekrefter tirsdag kveld overfor Gamer.no at selskapet permitterer flere medarbeidere. Ellingsen nevner ikke hvor mange som må gå, men forteller at dette er i tråd med kostnadskuttene som ble forespeilet i en børsmelding for et par uker siden.

I børsmeldingen gjorde Funcom det klart at The Secret World ikke har nådd det forventede salget, og at kostnadskutt skulle iverksettes for å bøte på tapene. Selskapet forventer ifølge meldingen at The Secret World ender opp med bare halvparten så gode tall som Age of Conan gjorde innen sitt første år.

Eurogamer.dk melder at 50-60% av spillutviklerens totale stab snart står uten jobb, men dette er ikke bekreftet.

Ellingsen forteller at den videre utviklingen av The Secret World, Age of Conan og Anarchy Online fortsetter, og at det ikke foreligger noen planer om å endre på The Secret Worlds forretningsmodell per dags dato. Med andre ord er det ingen planer om å gjøre spillet om til et gratisspill.

Kondolansemeldinger fra spillmiljøet

Nyheten kom først på twitter via EA Montreal-medarbeideren Julien Lavoie, som ønsket sine venner i Funcom lykke til videre. Hans kollega Joe Hegarty slang seg også på med sin egen kondolanse-tweet kort tid etter.

The Secret World ble lansert 3. juli, og er et massivt onlinespill som baserer seg på at alle myter, konspirasjonsteorier, fortellinger og eventyr er sanne. Selv om salgstallene ikke når forventningene har anmeldelsene vært svært positive jevnt over. Gamers anmelder kunne etter omhyggelig spilling begeistret slå fast at dette var et spill som absolutt kunne konkurrere med sjangerbautaene:

– På tross av at kampsystemet ikke overbeviser er The Secret World like fullt absolutt verdt å besøke. Funcom viser at de mestrer denne sjangeren, og leverer en moderne onlineopplevelse som ikke skuffer, konkluderte Marius Kjørmo.

Les også: Funcom spår dårlig salg for The Secret World
Les også: Anmeldelse: The Secret World

annonse