Tek.no

Nyhet

Godt fornøyd med mobilåret 2009

Vegard Haugen
11 Des 2009 16:00

Godt fornøyd med mobilåret 2009

Det nærmer seg slutten på året, og tiden er inne for å oppsummere det. Vi synes det først hadde vært interessant å vite hva de norske operatørene selv er fornøyd og misfornøyd med, og sendte derfor ut henvendelser til Telenor, NetCom, Tele2, Chess, One Call, Talkmore og ferskingen Ludo Mobil. Alle operatørene ble spurt de samme spørsmålene.

Se hva operatørene trekker frem som lyspunkter fra 2009 ved å klikke på linkene til høyre på siden.

Mobilåret 2009
Kjapt oppsummert har mobilåret 2009 på operatørsiden vært preget av lavere datapriser på mobilsurfing, introdusering av spennende pakkepriskonsepter, videreføring og forbedring av eksisterende abonnementer og tjenester som har vært populære blant kundene, knivskarp konkurranse – kanskje spesielt i lavprissegmentet –, eksmilliardær Idar Vollviks retur til det norske markedet med det nye mobilselskapet Ludo Mobil, fortsatt vekst på mobilt bredbånd, NetCom har vist frem LTE, og større fokus på tilleggstjenester, bare for å nevne en del. I tillegg har flere aktører fått anledning til å selge iPhone 3GS, en telefon som tross alt har vært umåtelig populær i 2009.

Det har fortrinnsvis vært en kamp om å tilpasse abonnementene til å passe norske mobilbrukeres behov, noe som neppe kan være en enkel oppgave i et år der mobiltelefonene har blitt enda mer avanserte og funksjonelle, noe som har endret nordmenns mobilvaner.

- Vi burde ha forhåndsbestilt enda flere iPhone 3GS, sier Ragnar Kårhus, leder i Telenor Norge. (TELENOR)

- Mobilt bredbånd er og blir den store suksessen, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom. (NETCOM)

- Et tøft år med flere prisfighter mot ulike operatører, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2. (TELE2)

- Fastpris-produktet On10 t har virkelig slått an i markedet, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess. (CHESS)

 - Jeg tror kunden er opptatt av å velge en tydelig, trygg, rimelig og kundeorientert mobiloperatør, sier salg- og markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call. (ONE CALL)

- Pris vil nok alltid være et viktig kriterium, men tror mange kunder bytter operatør basert på andres gode erfaringer, sier daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore. (TALKMORE)

- Ludo hadde en "krig" med Tele2 som vi ikke burde hatt. Både Ludo og Tele2 tapte på dette, sier administrerende direktør Idar Vollvik i Ludo Mobil. (LUDO MOBIL)

Les også