Nyhet

Her er de 25 mest populære mobilene

Mest populære mobiler

Vi har byttet til 2011-kalenderen, og i den forbindelse har vi undersøkt hvilke telefoner som har vært mest populære i 2010.

Fra Telenor fikk vi en liste over de 25 telefonene som det har blitt registrert flest av i deres nett.

Telenor hadde i første halvår i 2010 en markedsandel på 51 prosent, mens Netcom som nærmeste konkurrent hadde 18,3 prosent markedsandel. De øvrige operatørene leier i all hovedsak kapasitet fra Netcom eller Telenors mobilnett. Alle som benytter Telenors mobilnett medregnes i statistikken, inkludert bedriftskunder og kunder av de mindre operatørene som leier kapasitet.

Førsteplass: Apple Iphone 3GS

Det er ikke den nye Iphone som er den mest populære, men den gamle. Iphone 3GS er den telefonen som flest bruker i Telenors mobilnett per i dag.

Telefonen ble lansert sommeren 2009, og stilte med både 3G, super-3G, MMS-funksjonalitet, videoopptak, Bluetooth med A2DP og ikke minst klipp og lim-funksjonalitet. Sent men godt.

Andreplass: Sony Ericsson W595

På andreplass finner vi en liten krabat som var av den litt rimeligere sorten fra første stund. I testen vår av W595 fikk telefonen skryt for å være kompakt og ha god lydkvalitet, og det var vanskelig å finne noe feil med telefonen.

Telefonen var oppfølger til en tidligere bestselger, W580i.

Tredjeplass: Apple Iphone 4

Iphone 4 er det nyeste skuddet i Iphone-stammen. Denne fikk fleroppgavekjøring, og i tillegg ble den raskere enn 3GS-versjonen og fikk det som var markedets mest pikseltette mobilskjerm.

Kameraet var en av de største nyhetene, og selv om ikke Iphone 4 regjerer i forhold til andre kameramobiler er det en stor forbedring fra forgjengerne.

Fjerdeplass: Sony Ericsson W995

W995 fikk toppkarakter i testen vår, og den stakk av med prisen for både årets mobiltelefon og årets musikktelefon 2009 i Amobil Awards.

Dette er en ikke-smart telefon som likevel hadde det meste du kunne kreve av funksjoner, og denne selges visstnok fortsatt i betydelige volum i mange butikker.

Femteplass: Nokia 3720 Classic

Nokia 3720 Classic er en telefon som skal tåle mer enn de fleste telefoner. Vannsprut fra alle kanter og støv skal den tåle, i tillegg til å være ekstra polstret mot støt.

Som seg hør og bør gikk vi til angrep på 3720 og måtte til slutt skyte den for å få slutt på lidelsene i vår test av telefonen.

Godt oppdaterte

De mest populære telefonene er definitivt av nyere dato. De eldste telefonene fra topp 5-listen er fra 2008.

Lenger nede på lista finner vi imidlertid gode gamle slagere. Den eldste telefonen på topp 25-lista er Nokia 5140i, som kom midt i 2005.

Les testen av forgjengeren Nokia 5140

Nokia 3510i er også blant de eldre på lista. Denne testet vi i 2005, og fant at den imponerte med både Java og MMS til en billig penge.

Les testen av Nokia 3510i

Se hele listen »

Fra Netcom fikk vi ikke en lignende oversikt.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer knyttet til leverandørandelene i nettet vårt, sier Charlotte Erikstad, kommunikasjonsrådgiver i Netcom, til Amobil.