Tek.no

Nyhet

Nyskapende skrivere fra HP

Henrik Molnes
21 Sept 2010 14:00

Skriverbransjen har i lang tid vært preget av en noe statisk utvikling hvor skriverens funksjon ikke har endret seg nevneverdig. Dette vil HP gjøre noe med og lanserer flere nyheter som virkelig viser hva printerbransjen vil ha å by på i fremtiden.

Spesielt interessant er Photosmart Estation (avbildet over) som fortsetter HPs satsing på alt-i-ett printer med skanner og internettilkobling. Det spesielle er at den har et kontrollpanel i form av en 7-tommers touchscreen. I tillegg til at denne skjermen skal brukes til å gjøre operasjoner tilknyttet printeren, kan den tas av og brukes som en tablet. Den innehar operativsystemet Andriod og Yahoo har fått jobben med å utvikle applikasjoner. Tableten er hovedsakelig er ment for bruk i forbindelse med utskrift og ikke som en konkurrent til Ipad, selv om den skal kunne benyttes til nettsurfing, lesing av epost og musikkavspilling.

Det vil og være relevant å nevne Envy 100 som ved første øyekast kan minne om en gammel VCR-spiller. Til technologizer.com sier Helwett Packard at målet var å lage en enkel skriver som ser bra ut og fungerer over alt i hjemmet. Dette blir sentralt da det hevdes at flere forbrukere ikke lenger har et avgrenset hjemmekontor.

Disse nyvinningene innebærer også driverløs skriving som muliggjør utskrift direkte fra telefoner, tablet-PC-er og andre enheter som kan sende e-postvedlegg. Med denne teknologien vil man også kunne gjøre direkte utskrifter fra internett. Eksempelvis har det blitt laget en egen applikasjon som man kan skrive ut Google Docs dokumenter med.

(Kilde: HP, PC World, Technologizer)

Les også
Brukervennlighet i fokus
Les også
HP kutter kablene
Les også
60 fargesider i minuttet
annonse

Les også