Tek.no

Nyhet

Windows Live på Nokia-mobiler i dag

Marius Røstad
23 Aug 2007 09:45

Nokia har i dag, torsdag, offentliggjort et samarbeid med datagiganten Microsoft som betyr at Windows Live-tjenester umiddelbart blir å finne på noen av Nokias mobiltelefoner. Nokia-brukere i 11 land (deriblant Norge) kan laste ned tjenesten som gir tilgang til Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contact og Windows Live Spaces.

Les også:
- Outlook også på Nokia-mobiler
- Suksess for Telenors mobil-MSN
- Live MSN til mobilen

Først på noen få mobiler

For øyeblikket vil tjenesten beklageligvis kun fungere på de følgende Series 60-mobilene: Nokia N73, N76, N80 Internet Edition, N93i og N95. Fra og med neste år vil også de som kjøper kompatible Series 40-mobiler få tilgang til disse tjenestene.

- Ved å benytte oss av det omfattende og sterke distribusjonsnettverket til Nokia kan vi tilby Windows Live- tjenester på Nokia-enheter. På den måten sikrer vi at forbrukerne kan ta med seg den informasjonen de ønsker hvor som helst, sier Sigurd Leth, sjef for Multimedia i Nokia Norden.

- Vi har snakket om at nyheter, kommunikasjon, søk og andre tjenester kom til å flytte fra PC til mobil, og nå skjer det i virkeligheten, sier Bjørn Gundersen, Marketing Direktør i Online Service Group i Microsoft Norge.

Vil koste

Selv om tjenesten vil være gratis til å begynne med, vil kundene etter hvert måtte betale en månedlig avgift. Det er imidlertid ikke kjent hvor lang denne gratis prøveperioden vil være eller hva kostnaden vil ligge på når de skal ta betalt.

De som er interessert i å ta i bruk de nye tjenestene kan gå inn på nettsiden www.nokia.com/windowslive for å lese mer.

annonse