Til hovedinnhold

Lomos nyeste med ultra-vidvinkel

Det finnes fotoentusiaster som fremdeles sverger til analog film, og de har heldigvis Lomography – et fotocommunity og varemerke fra østerrikske Lomographische AG som spesialiserer seg på analogt og eksperimentelt fotoutstyr.

Tre ulike formater

Lomography har nå gitt ut en ny modell ved navn Lomo LC-Wide – som kommer med en nyutviklet ultra-vidvinkellinse som gir brukeren valgmuligheter mellom half-frame, full-frame og firkantede 35 mm fotoformater.

Disse formatene gjør at man kan ta ekstreme nærbilder og vide panoramabilder med ett og samme kamera.

Lomo LC-Wide har en størrelse på 108 x 68 x 44,5 mm – nogenlunde samme dimensjoner som ved selskapets modell LC-A+, og har med en ny 17 mm Minigon 1 ultra-vidvinkellinse med et fokusområde på 0,4 meter og utover.

Linsen har en synsvinkel på 103 grader i 36 x 24 mm full-frameformat, 89 grader i 24 x 24 mm, og 81 i 17 x 24 mm half-frame.

Eksperimentering

Brukere kan bruke full, halv eller firkantet plastikkramme i filmkammeret for en hel runde, eller bytte mellom formatene underveis ved hjelp av de tre manuelle kontrollene på undersiden av kameraet.

Videre kan man eksponere automatisk eller manuelt med ISO-sensitivitet mellom 100 og 1600. Diverse low-fi-effekter som vignettering og fargemetning er også med for de som liker å eksperimentere.

Lomo LC-Wide har en veiledende pris på 390 dollar, eller 2200 kroner, og oppover.

(Kilder: Gizmag, Übergizmo)

annonse