Til hovedinnhold

Sony Xperia Z2 kan bli forsinket

Ubekreftede rykter antyder at telefonen kan komme 14 dager senere en planlagt..

Sony

Etter det Amobil erfarer skal enkelte distributører ha mottatt varsel om at leveransen av Sonys nye flaggskip Xperia Z2 vil kunne bli rundt to uker forsinket. Hva som er årsak til forsinkelsen er ikke kjent, men slike utsettelser er ikke uvanlige, og skyldes som regel mangel på tilgang til sentrale komponenter.

Mulig feil på en av komponentene

De vanligste årsakene til dette er at fabrikkene ikke klarer å produsere tilstrekkelig mange komponenter til å møte etterspørselen, enten som følge av økt etterspørsel, eller på grunn av uhell som fører til nedsatt produksjonskapasitet. I noen tilfeller oppdages det også svakheter ved enkelte komponenter, slik at disse må skiftes ut.

Sony vil ikke bekrefte ryktene

Hva som er årsaken til at Sony nå rammes av problemer som kan skape forsinkelser i produksjonen er usikkert. Erik Sandsmark i Sony Mobile i Norge sier til Amobil at han ikke kjenner til dette, og legger til at Sony sjelden opplever slike problemer. Han vil hverken bekrefte eller avkrefte at salgsstart for Xperia Z2 blir forsinket her til lands.

Dersom ryktene stemmer vil telefonen først komme i salg i begynnelsen av mai i år. Dermen kan konkurrentene Samsung Galaxy S5, som kommer 11. april og HTC One (M8), som kommer allerede neste uke, skaffe seg et forsprang til Sony.

Les også: Vi prøvekjører Sonys nye flaggskip Xperia Z2

Mer om
annonse