Nyhet

Nå kommer Nvidias nye skjermteknologi til Norge

Har ved et uhell havnet i salg før tiden.

Nvidias nye teknologiløsning G-Sync ble for første gang avduket for verden for bare et par måneder siden. G-Sync hevdes å skulle gjøre slutt på riving og hakking – såkalt lag og tearing – i bildet mens man spiller, og Nvidia har tydeligvis brukt månedene effektivt, for allerede nå er de første skjermene som bruker G-Sync klare og på full fart til Norge.

Offisiell lansering er mandag 16. desember, og Nvidia sier til Hardware.no at de har valgt ut Komplett som den første butikken som mottar de nye skjermene. De har også gitt nettbutikken lov til å ta imot forhåndsbestillinger allerede fra i morgen av – men den beskjeden fikk visst aldri Komplett. De la derfor skjermene ut for salg allerede i går!

Les mer om G-Sync:
Denne Nvidia-brikken skal gjøre slutt på mange problemer i spill »

Svært begrenset tilgang

Som dere ser på de manglende DVI- og HDMI-inngangene er dette ikke en av de ferdige produksjonsmodellene som kommer for salg.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

– Her er det en tredje part også inne i bildet, siden det er en av Nvidias partnere som leverer den modifiserte Asus-skjermen, og vi fikk ikke noen føringer om når den kunne legges ut for salg, forteller Are Sørensen, produktsjef for monitorer hos Komplett.

Han sier til Hardware.no at den første forsendelsen bare besto av to skjermer, men at det fortsatt er håp for å få kjøpt noen innen jul.

– Vi håpet å få inn ti skjermer i første omgang, men så ble det bare to, fordi Nvidia ville sørge for at så mange forhandlere i Europa som mulig kunne få noen. Men det kommer flere før året er slutt, og nå håper vi å få en større forsendelse som gjør at vi har flere i romjula, sier Sørensen til Hardware.no.

Det er altså veldig lite håp for å få en G-Sync-skjerm under juletreet, selv om tilgangen altså vi bli bedre utover året. Ifølge vår Prisguide har for øvrig også MPX noen av skjermene på vei inn – men billig blir det ikke. Veiledende norsk pris er nemlig ifølge Nvidia 4650 kroner med dagens valutakurs, inkludert skatter og avgifter.

Les vår guide til G-Sync på Hardware Ekstra:
Slik fungerer Nvidias nye spillteknologi »

Dere skal få en sniktitt

Foto: Varg Aamo, Hardware.no

For å gjøre ventetiden litt lettere skal vi i Hardware.no innen de nærmeste dagene fortelle dere hvordan teknologien fungerer i praksis, i tillegg til den teoretiske gjennomgangen vi allerede har skrevet.

Vi har nemlig fått tilsendt en modifisert Asus VG248QE-skjerm med G-Sync-brikke under huden for å kunne prøve den ut selv – og så langt er vi temmelig overbevist om teknologien.

Etter å ha vært på besøk for å se på G-Sync i kontrollerte former hos Nvidia (Ekstra), var vi nemlig mer enn bare litt spente på hvordan det ville fungere i vårt eget testlaboratorium her hjemme. Etter å ha skrapt litt i overflaten med noen fartsfylte økter i både Battlefield 4 og Batman: Arkham Origins har vi dog til gode å se noen form for riving i bildet, men vi må ta en grundigere titt før vi kan si så veldig mye mer om hvordan det hele fungerer.

Inntil videre kan du lese vårt intervju med mannen bak G-Sync:
Ekstra: Møt mannen som kan ha endret hele spillopplevelsen din »

Les også
Derfor koster G-Sync-skjermene en formue
Les også
G-Sync er faktisk så bra som Nvidia påstår
Les også
Denne Nvidia-brikken skal gjøre slutt på mange problemer i spill
annonse