Til hovedinnhold

Nå kommer Galaxy Note 3 i billigversjon

Samsungs brettmobil med penn kommer i en nedskalert budsjettutgave.

Samsung Polen har bekreftet at det kommer en litt enklere versjon av toppmodellen Galaxy Note 3. Den nye modellen heter Galaxy Note 3 Neo, og kommer med eller uten støtte for LTE (4G).

Litt mindre og litt enklere

Note 3 vs Note 3 neo.

Av utseende er Galaxy Note Neo tilsynelatende helt lik originalen. Men ved nærmere ettersyn vil du oppdage at telefonen er en anelse mindre. Størrelsen er redusert fra 5,7 tommer på Note 3, til 5,5 tommer på Note 3 Neo.

Størrelsen er ikke det eneste som er endret. Skjermen har lavere oppløsning, 720p mot 1080p. Kameraet tar bilder med 8 megapiksler oppløsning, mot 13 megapiksler på Note 3, og du kan heller ikke filme i 4K-oppløsning med nykommeren.

Det er slett ikke sikkert at du vil merke så mye til disse forskjellene ved praktisk bruk.

Midre prosessorkraft

Brikkesettet i nykommeren er også litt svakere enn det som sitter i storebror. Rettere sagt – brikkesettene er litt svakere. Det er nemlig forskjellig brikkesett i 3G og LTE+ -versjonen av Galaxy Note 3 Neo.

LTE-versjonen har seks prosessorkjerner, to av disse er i en Cortex A15 prosessor på 1,7 GHz, og fire i en Cortex A7 på 1,3 GHz. 3G-versjonen kommer med en firekjernet Cortex A7-prosessor klokket til 1,6 GHz.

Nykommerne har standard Micro-USB-kontakt, og ikke den brede 3.0-porten som du finner på 5,7-tommeren.

Beholder funksjonene

Ellers har Galaxy Note Neo de samme egenskapene som storebroren, med full pennefunksjonalitet, NFC, Bluetooth 4.0 (Low Energy), GPS/Glonass og Ir-sender.

Vi har bedt Samsung om en tilbakemelding på hvorvidt disse telefonene blir tilgjengelige i Norge, og hva den i så fall vil koste. Vi oppdaterer artikkelen når vi får svar.

Les også: Det aller beste Android-brettet

PS! Vil du vite når Galaxy Note 3 Neo kommer i norske butikker, og hva den vil koste? Her setter du opp pris- og lagervarsling i vår Prisguide-tjeneste »

(Kilde: GSM-arena)

annonse