Til hovedinnhold

Sharp slipper LCD-beist

Vi skrev nettopp om at Sharp stengte to av sine største LCD-fabrikker i Japan, men på tross av dette har selskapet nå avholdt en pressekonferanse hvor de kunngjorde lanseringen av en ny LCD-TV i øvre størrelsesklasse.

Modellen heter LC-70LE732U og har et diagonalt mål på brukbare 70 tommer, noe som gjør TV-en til en av de største på markedet.

LC-70LE732U er et LED-baklyst apparat med full 1080p-oppløsning og byr på fire HDMI-innganger, innebygd Wi-Fi og flere ulike applikasjoner og funksjoner som Netflix, Vudu, CinemaNow og DLNA-videostreaming. TV-en har ikke støtte for 3D.

Strømforbruket skal være meget lavt, og modellen har fått den såkalte Energy Star-merkingen, som er en internasjonal standard for energieffektivitet.

Flere farger

Modellen kommer med Sharps egen Quattron Quad Pixel-løsning som innebærer at panelet har en ekstra pixelfarge, gul, i tillegg til de tre vanlige fargene rødt, grønt og blått. Dette betyr ifølge Sharp at TV-en kan gjengi farger som tradisjonelle RGB-paneler ikke klarer, og i tillegg gjør den nye pixelen at mer lys slipper gjennom panelet.

I USA vil modellen få en veiledende pris på 3799 dollar, altså litt i overkant av 20 000 kroner.

Sharp har for øvrig flere voksne TV-modeller på vei og kunngjorde også to andre 70-tommere hvorav én vil være 3D-klar. Alle tre modellene slippes i USA i løpet av sommeren, men det er ennå ikke meldt om noen europeisk lansering.

(Kilde: Engadget, pressemelding)

annonse