Til hovedinnhold

– Bare vent til dere ser Windows Phone 8!

Nokia snakker allerede om hva vi kan vente oss i 2012.

Da Nokia først begynte å utvikle Windows Phone-mobilene sine var Mango-oppdateringen allerede i utvikling, og Nokia hadde lite å si på det endelige produktet.

I 2012 vil vi imidlertid se et langt tettere samarbeid mellom Nokia og Microsoft, skal vi tro Nokias markedssjef, Niklas Savander.

Tango og Apollo i 2012

De to kommende versjonene av Windows Phone har allerede fått kodenavnene sine avslørt. Den førstkommende oppdateringen, som antageligvis vil komme i første halvdel av 2012, vil kalles Tango, som rimer fint med dagens Mango-versjon. Det er imidlertid først når Apollo blir lansert, også ryktet å kalles Windows Phone 8, at Nokia ser for seg store endringer.

Tango-oppdateringen vil antageligvis gi WIndows Phone-produsenter muligheten til å benytte seg av LTE-teknologi, også kjent som 4G, i telefonene sine, samt støtte for lavere oppløsning enn dagens 480 x 800 piksler. Dette vil føre til at Windows Phone vil finne veien til flere billigmobiler, noe Nokia antageligvis er veldig glade for.

Frie tøyler med Apollo

Apollo vil være den neste, virkelig store oppdateringen av operativsystemet, og vil derfor antageligvis kalles Windows Phone 8 - ikke minst for å poengtere samholdet med operativsystemet Windows 8.

Her vil det bli støtte for flerkjernede prosessorer og enda større oppløsninger på skjermene. Og det er her Nokias Niklas Savander ser for seg at de virkelig vil skille seg ut. Han sier i et intervju med Tech Radar at Nokia vil kunne påvirke denne versjonen helt fra begynnelsen av utviklingen, og i tillegg lage sine egne funksjoner for Nokia-telefoner, for å skille seg fra konkurrentene. Pris skal også være et viktig punkt for Nokia, og de håper de skal kunne skille seg ut fra konkurrentene ved å tilby gode mobiler til en relativt lav pris.

Han forteller også at Nokia er stolte av sine kommende Windows Phone-mobiler, Lumia 800 og Lumia 710, men gjør det klart at dette bare er en liten smakebit av hva som er på vei.

– To telefoner er absolutt ikke nok. Det er en god start, men det er flere markeder vi skal komme oss inn på, og dette er bare begynnelsen på vår portfølje.

(Kilde: Tech Radar)

annonse