Til hovedinnhold

Viser superrask ekstern SSD

Med Thunderbolt-teknologien kan denne overføre filer med et utrolig høyt tempo.

Hardware.no/Las Vegas: Det er ikke bare nye SSD-kontrollere og ny teknologi OCZ viser frem på årets CES-messe. Blant alle produktene fant vi også en helt ny ekstern SSD, som benytter Thunderbolt for dataoverføring fremfor det tradisjonelle USB-grensesnittet.

Det gjør at den eksterne enheten kan levere en overføringytelse på opp mot hele 750 MB/s under lesing. Det er minst 20 ganger så mye som USB 2.0-baserte enheter kan levere, og mer enn fem ganger så mye som USB 3.0-baserte enheter.

Intel har åpnet opp, flere kommer til

Thunderbolt-grensesnittet har tidligere vært forbeholdt Apples maskiner, som har tatt det flittig i bruk det siste halvåret. Nå er imidlertid teknologien åpnet for alle, noe som gjør selv små aktører som OCZ slipper til.

– Nå skal alle få Thunderbolt

Det er Intel som har utviklet denne teknologien, og en talsperson vi snakket med i dag fortalte at en rekke PC-produsenter har sagt at de nå vil produsere maskiner med denne teknologien innebygget. Nøyaktig hvem kunne ikke han gå ut med, men vi vet at blant annet Lenovo har en maskin på lager – som vi skal ta en nærmere titt på senere denne uken.

Basert på en helt ny kontroller

OCZ har gitt det nye eksterne lagringsmediet navnet «Lightfoot», og den er basert på deres helt nye PCIe-baserte SSD-kontroller Kilimanjaro.

Det gjør at den teoretisk kan klemme unna opp mot 100 000 IOPS under lesing, og vi blir lovet lave responstider.

Nøyaktig når Lightfoot kommer i salg er foreløpig ukjent, det gjenstår fortsatt noe arbeid med å få den klar for markedet. Når den kommer vil den bli tilgjengelig i kapasiteter på 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB. Nøyaktig pris er ikke kjent, men vi blir fortalt at de sikter seg inn mot at den skal koste 2 dollar per gigabyte.

Her finner du flere saker fra CES-messen i Las Vegas

annonse