Til hovedinnhold

Apple regner med enormt høst-salg

Har bestilt 20 millioner iPad-er fra Foxconn.

Niklas Plikk

Maskinvare-produsenten Foxconn melder at de vil sende 20 millioner iPad-er til Apple, iløpet av tredje kvartal i år.

Dobler produksjonen

Som de fleste andre store IT-selskapene, lager ikke Apple sin egen maskinvare. Produksjonen av alle de populære iPad-ene og iPhonene skjer i Asia, og Foxconn har omtrent 250 000 ansatte som hovedsaklig jobber med å sette sammen Apples maskinvare. Nå melder de om en rekordbestilling fra Apple, som de allerede er på god vei til å gjennomføre.

20 millioner er imidlertid langt over hva Apple så langt har klart å selge. Iløpet av forrige kvartal ble det solgt 9,25 millioner iPad-er - mindre enn halvparten av hva Apple nå har bestilt.

Dermed er et trygt å si at Apple regner med et kjempesalg i høst. I tillegg vil de antageligvis også forsikre seg om at de har nok nettbrett på lager når juletidene begynner å nærme seg.

Fikset flaskehalsen

Informasjonen kan også tyde på at Foxconn har lykket med å ekspandere produksjonen sin, noe som kan komme som en god nyhet for Apple. Fram til nå har mye av salget blitt hemmet av produksjonsvansker. Hvis selskapet klarer å pumpe ut 20 millioner nettbrett ser det imidlertid ut som problemene er løst for det taiwanske selskapet.

Les også: Nå skal Sony ta rotta på iPad

(Kilde: Mac Observer)

annonse