Til hovedinnhold

– Firefox-mobiler utsatt for angrep

Sikkerhetsselskap advarer.

Mozilla

Mozillas Firefox OS er en ny utfordrer i markedet for operativsystemer på mobiltelefoner, og nylig lanserte ZTE sin første Firefox OS-baserte smarttelefon i USA og Storbritannia. Også andre produsenter, som LG, har sagt de kan være interessert i å lage telefoner med det nye operativsystemet – som er spesielt godt egnet til billige mobiltelefoner.

Les også: Firefox-mobil utsolgt på få dager

Nå advarer imidlertid sikkerhetsselskapet Trend Micro mot at Firefox-mobilene kan være utsatt for angrep, skriver Computerworld.

Firefox OS baserer seg på at alle apper utvikles i HTML5, og hele brukergrensesnittet på telefonen er HTML. Selv om det er snakk om web-apper vil appene vil få tilgang til alle de underliggende funksjonene på telefonene.

Ifølge Mozilla er 95 prosent av koden i Firefox OS hentet fra Mozillas mobile nettleser. Mobiloperativsystemet bruker en Linux-kjerne, som så booter inn i den plattformen som Firefox OS bygger på, kalt Boot to Gecko (B2G).

Større utbredelse av HTML-apper gir større risiko

– Selv om Firefox OS ikke har markedsandelene til Android, øker stadig bruken av HTML5 blant brukerne – og Amazon aksepterer også HTML5-apper nå. Vi kan derfor vente oss flere angrep, etter hvert som flere apper og nettsteder bruker HTML5, skriver Peter Pi i Trend Micro ifølge Computerworld.

Han forklarer at B2G kjører en prosess som bestemmer hvilke rettigheter apper skal få, og skal forhindre at apper får tilgang til noe de ikke skal ha tilgang til. Ved å utnytte eventuelle sikkerhetshull i denne prosessen vil det i teorien være mulig for en angriper å la en app få tilgang til mer enn det den skal ha tilgang til. På den måten kan en angriper kanskje klare å for eksempel installere spionprogramvare eller annen ondsinnet programvare på telefonen.

Les også: Telenor med Firefox-mobiler

(Kilde: Computerworld)

annonse