Nyhet

Slik fungerer trofeer på Playstation 4

Gir deg statistikk på hvor unik du er.

Mens Microsoft vil belønne flere Xbox One-brukere ved å gi ut «achievements» via tjenester som Netflix, har Sony også tenkt litt nytt med deres kommende PlayStation 4.

Trofé-systemet får nemlig en ny funksjon i den nye konsollen. I tillegg til å fortelle deg hvor vanskelig et trofé er å få via de vanlige graderingene, skal de også fortelle deg hvor unik bragden din er, skriver Kotaku.

Dynamisk system

Systemet vil vise alle trofeene dine, og rangere dem etter om de er vanlige, sjeldne, veldig sjeldne eller ultra-sjeldne. Dette kommer altså i tilllegg til den vanlige bronse-, sølv-, gull- og platinum-inndelingen.

Forskjellen er at sjeldenhetsrangeringen er dynamisk, og endrer seg hele tiden basert på hvor mange andre som har det samme trofeet. Trofeer kan altså være sjeldne fordi de er vanskelige å få, eller rett og slett fordi ikke så mange andre har spilt spillet du har fått trofeet i.

Fortsetter som før

Resten av trofé-systemet skal være likt som på de forrige konsollene, melder Kotaku. Du kan fortsatt samle trofeer og samle sammen poeng på brukeren din. Trofeer blir fortsatt synkronisert online, og du kan fortsatt få trofeer hvis du ikke er koblet til nettet.

PlayStation 4 kommer til Norge den 29 november.

Se hva du har i vente:
Så mye bedre er PlayStation 4-grafikken »

(Kilde: Kotaku)

annonse