Til hovedinnhold

Nye meldinger om 64-bit i Samsung Galaxy S5

Samsung har bekreftet at de jobber med en 64-bit-prosessor. Den kan være på plass når Galaxy S5 lanseres neste år.

Samsung

Android Authority skriver i dag at det er kommet nye meldinger fra Korea om at Samsung og ARM skal ha finpusset planene om å utstyre Galaxy S5 med en 64-bit-prosessor. Opplysningene er verken overraskende eller offisielle, men baserer seg på en informant The Korea Herald har snakket med.

Også i Note 4?

Men S5 er ventet å bli Samsungs neste flaggskip, og vil være et høyst naturlig produkt å starte med for en overgang til 64-bit-prosessor. Antakelig vil prosessoren også være på plass i Samsung Galaxy Note 4, selskapets neste versjon av brettmobilen du kan skrive på med den spesielle digitalpennen S-Pen.

Mer interessant er det at en representant for ARM har ymtet frempå om at en 128-bit-prosessor skal være på plass i løpet av de nærmeste årene. Men ut over dette er det ikke kommet informasjon om slike planer, skriver Android Authority.

Kritiserte Apple, ble omplassert

Apple var først til å lansere en mobiltelefon med 64-bit-prosessor, da de slapp iPhone 5S for et par måneder siden. Enkelte har sett på dette som en ren markedsføringsgimmik. Qualcomms markedssjef, Anand Chandrasekher, ble omplassert til en ny stilling og fjernet fra toppledelsen i Qualcomm etter å ha hevdet at 64-bit-prosessoren i Apple iPhone S5 var en gimmik uten noen praktisk nytte.

Også GSM Arena siterer Korea Heralds kilde, og synes å ha fått med seg en detalj Android Authority har gått glipp av. Ifølge GSM Arena skal ARM nemlig ha planer om å jobbe med en 128-bit-prosessor allerede i 2015. Det er biometriapplikasjoner og avansert ansiktsgjenkjennelsesteknologi som driver frem den nye prosessorteknologien, hevder nettstedet.

annonse