Tek.no

Nyhet

Nytt makroobjektiv og blits fra Sony

8 Juni 2011 14:01

I dag slapp Sony det nye NEX-kameraet NEX-C3, og samtidig annonserte de et nytt objektiv og en ny blits.

Les også: Endelig offisiselle detaljer om NEX-C3

Det nye objektivet er et makroobjektiv med e-fatning, med en brennvidde på 30mm. Ettersom APS-C bildebrikken på NEX gir en cropfaktor på 1,5, tilsvarer denne brennvidden 45mm på fullformat. Selve objektivet er ikke særlig stort, og veier ikke mer enn 138 gram.

Største blender er F3.5, så nevneverdig lyssterkt er det ikke. Det kan imidlertid by på ekte makro, med forstørrelsesforhold 1:1. Nærgrensen er på 2,4 cm, som er temmelig nært selv for et makroobjektiv.

Sony oppgir i sin pressemelding at objektivet passer fint til å fotografere blomster og insekter, men med en kombinasjon av så kort brennvidde og ditto nærgrense vil nok de fleste insekter fly sin vei lenge før bildet kan tas. I tillegg vil avstanden mellom motivet og objektivet være så kort at man risikerer mørke bilder fordi objektivet skygger for lysskilden.

Les også: Sony annonserer A35

HVL-F20S Flash er navnet på den nye blitsen.

Objektivet er bygget opp med ett ED glass og tre asfæriske linseelementer som skal hindre kromatisk aberrasjon og øke kontrast og skarphet, i følge Sony. Det følger også med en solblender. Pris er ikke kjent ennå, men sett ut i fra objektivet spesifikasjoner virker det som om dette blir et relativt rimelig makroobjektiv.

Les også: Ny toppmodell fra Sony

Ny er også blitsen HVL-F20S, som også ble lansert i dag. Denne blitsen festes i det Sony omtaler som "Smart Accessory Terminal", som er deres egen standard for blitssko.

Blitsen er batteriløs, og får strøm via kameraet. Det er både fordeler og ulemper med dette. Det er kjekt at man ikke kan gå tom for strøm på blitsen, men det reduserer nok kameraets batteri vesentlig om man bruker den mye. Uten batterier blir blitsen ganske liten, så den er lett å putte i en lomme.

Med en vekt på 63 gram er også blitsen relativt lett. Blitsen leverer ledetall 20 ved tilsvarende 50mm brennvidde og ISO 100. Den nye blitsen vil bli tilgjengelig i løpet av nærmeste fremtid, men også her er prisen ukjent. Vi kommer tilbake med mer informasjon og pris når vi får dette fra Sony.

Kilde: presscentre.sony.eu

Les også
Firmware-oppdateringer fra Sony
Les også
Makro i 3D?
Les også
Super-makroobjektiv vist frem
Les også
Samsung bekrefter prototype
annonse