Tek.no

Nyhet

Telenor vant internasjonal miljøpris

25 Mai 2011 10:24

Telenor Norge holder på med å oppgradere hele sitt mobilnett med ny teknologi, som skal gi bedre dekning og høyere hastigheter. I dette prosjektet skal mobilselskapet gjenbruke eller gjenvinne 1500 tonn utstyr, og dette får nå positiv oppmerksomhet internasjonalt.

Miljøprisen InfoWorld Green 15 går hvert år til de 15 mest innovative, grønne IT-prosjektene i verden, og i år er Telenor Norge blant vinnernes.

- Det er en stor ære for Telenor Norge å bli kåret til en av vinnerne av InfoWorld Green 15. Bærekraftig utvikling er en av våre viktigste målsetninger innenfor samfunnsansvar, og gjennom dette gjenbruks- og gjenvinningsprogrammet sikrer vi at avfallsmengden som følge av vår oppgradering av mobilnettverket blir tilnærmet null, sier Torild Lid Uribarri, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Telenor Norge.

Oppgraderingen av Telenors mobilnett startet i 2010 og fullføres til neste år. Totalt skal mer enn 9500 basestasjoner byttes ut på 6500 forskjellige steder i landet. Delene fra mobilmastene skal gjenbrukes av andre Telenor-divisjoner eller selges til andre aktører som bygger mobilnett.

LES OGSÅ: - Tre mobilnett må være nok

(Kilde: pressemelding)

Les også
- Chess beholder fargene
Les også
Vil synliggjøre basestasjoner
annonse

Les også