Til hovedinnhold
NyhetMå betale 100 000 kr for uønskede SMS-er

Må betale 100 000 for uønskede SMS-er

Selskapet Hamelia skal ha sendt ut over 11 000 dyre tekstmeldinger til brukere som ikke hadde bestilt dem.

Dette er faktisk første gang et selskap straffes på denne måten. Markedsrådet har også kommet frem til at lederen for selskapet må betale 50 000 kroner, melder e24. Slike uønskede SMS-er er noe de fleste av oss har vært borti, men det er nok kun en brøkdel av oss som gjør noe med det.

29 kroner stykket

Forbrukerombudet mottok i fjor over 50 klager fra folk som hadde mottatt tekstmeldinger med brukernavn og passord til nettstedet Musictonez.org, og disse meldingene hadde en pris på hele 29 kroner stykket. Meldingene skal heller ikke ha vært bestilt av brukerne.

– Det har lenge vært mye grums i denne bransjen. Vi håper firmaene skjerper seg når de ser at det koster å bryte markedsføringsloven, sier juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbrukerombudet til e24.

Les også: Svindel mot Nokia-brukere

Klagene renner inn

Selskapet bak disse problemene, Hamelia AS, klarte ikke å produsere bevis på at disse meldingene var bestilt av brukerne, og må nå se seg nødt til å betale 150 000 kroner i overtredelsesgebyr. Vi får håpe dette setter en ny standard for hvordan disse selskapene opptrer, for slik det er i dag er det ikke alltid like lett å kvitte seg med slike uønskede tjenester.

I tillegg har forbrukerombudet så langt i år mottatt over 200 klager fra folk som mener de har mottatt kostbare SMS-er de aldri har bestilt. Hvis du er plaget med slike meldinger kan det også være lurt å kontakte operatøren din.

(Kilde: e24.no)

annonse