Tek.no

Nyhet

Ett skritt nærmere ekte 3D

22 Mar 2011 06:00

Forskere ved Universitetet i Osaka har utviklet en teknologi som via tre pico-projektorer (håndholdte projektorer) lar forbrukeren se et tredimensjonalt tåkebilde – eller et hologramaktig bilde i 3D.

Ved å benytte tre projektorer som viser hvert sitt bilde fra tre ulike perspektiver, får man et bilde som endrer seg hvis man ser det fra forskjellige ståsteder.

Systemet benytter seg av det faktum at spredning av lys fra tåken kan retningsstyres. Teknologien projiserer ulike bilder fra forskjellige vinkler på en sylinderformet tåkeskjerm, som på den måten skaper illusjonen av tredimenjonale objekter basert på egen synsvinkel.

Nyttige bruksområder

"Dette projektet startet da vi så en tåkevisning i en fornøyelsespark og lurte på om vi ikke kunne finne på noe mer interessant", uttaler en av forskerne, som fortsetter: "Vi håper at dette systemet kan bli benyttet innenfor blant annet helsevesenet og underholdningsbransjen."

"Vi vil også finne mer brukbart innhold, og forbedre innstillingene slik at tåkevisningen blir mer stabil." Se en demonstrasjonsvideo av teknologien her:

Hvis tåkeskjermen kan få økt antall projektorer og fysisk størrelse, vil det være mulig å skape et 360-graders bilde i stort format i fremtiden.

(Kilder: 3D-Display-info, DigInfo TV)

Les også
Denne projektoren har fire ganger full HD-oppløsning
Les også
3D-hologramet er her
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
Les også
Stor, større, størst!
Les også
Svær brillefri 3D-TV
Les også
Skal sende 3D-film rett til TV-en din
Les også
Vil standardisere 3D-briller
Les også
15 millioner vil ha 3DTV i 2012
annonse

Les også