Til hovedinnhold

Nokia slipper "N8" med Windows i år

Nokia W7 skal ha kamera på 8 megapiksler, og likne mye på HTC Mozart. Ifølge Eldar Murtazin kan telefonen komme allerede til høsten.

Redaktør i russiske mobile-review.com, Eldar Murtazin, har lenge tatt pulsen på mobilbransjen. Han har også tidvis havnet i offentlig krangel med mobilprodusenter fordi han har lekket informasjon tidlig.

Murtazin har som regel hatt rett i sine påstander, og nå kaster han lys over Nokias planlagte modeller med Windows Phone 7. Ifølge Murtazin kommer det to Windows Phone 7-enheter i 2011.

W7 og W8 i år

Disse skal ha fått anvnene W7 og W8. W7 skal designmessig likne mye på HTCs Mozart, mens W8 vil resirkulere designen vi kjenner fra N8. Den vil også ha kameraoppløsning på 12 megapiksler, så dermed kan det tenkes at vi snakker om samme bildekvalitet som N8 gir.

Den andre modellen som slippes på denne siden av nyttår skal ha en kamerabrikke på 8 megapiksler. Ut over dette er det foreløpig ikke kjent hvilken innmat telefonene forøvrig vil ha.

Tolv nye i 2012

Så langt skal tolv nye enheter være planlagt for 2012, og fire telefoner være under utvikling i skrivende stund.

W7 skal allerede være så ferdig at den kan slippes til høsten, hevder Murtazin, men det er et åpent spørsmål om Nokia vil få en tilpasset utgave av Windows Phone 7. Dette kan påvirke når vi ser telefonen i hyllene.

Mye kan endre seg

Foreløpig skal planene imidlertid være i stadig forandring. Å lage et flaggskip som blåser konkurrerende produkter av banen, med tokjerneprosessor og heftig grafikk, skal også være til vurdering.

De første modellene skal være basert på den såkalte Chassis 1-spesifikasjonen, som stiller store krav til maskinvare. Flere av de kommende modellene skal imidlertid basere seg på Chassis 2, som setter lavere krav til maskinvaren. Her kan svakere prosessorer og trykkfølsomme, såkalte resistive, skjermer bli aktuelt.

Les også: Nokia N8

(Kilder: habrahabr.ru/blogs (Google Translate) via wmpoweruser.com)

annonse