Nyhet

Hissige bærbare spillmaskiner

Maskinprodusenten Alienware annonserer nå tre nye maskiner for spilleren. De fornyer den kompakte 11-tommeren M11x, og lanserer én 14-tommer og en 18-tommer, henholdsvis M14x og M18x.

Alienware er en produsent som setter sammen bærbare og stasjonære maskiner. Tradisjonen har vært å tilpasse disse spesielt for spillerne, pakket inn i mildt sagt spenstige kabinetter.

Kvasse spesifikasjoner

De tre nye maskinene er alle basert på den nyeste generasjonen med prosessorer fra Intel, Sandy Bridge. Som alltid har man gode muligheter til å velge komponenter selv.

M18x er foreløpig ikke klar til salg, så flere av spesifikasjonene her er foreløpig ukjente. Det som derimot er klart er at den vil komme med en Intel Core i7-prosessor som er overklokket av fabrikken til 4 GHz. To skjermkort er på plass, der du kan velge mellom AMD CrossFireX eller Nvidia SLI. Velger du sistnevnte, følger det naturlig nok med Nvidia Optimus på kjøpet.

Videre skal skjermen være av WLED-typen, med oppløsningen 1920 x 1080 piksler. På innsiden skal det være plass til hele 32 GB 1333 MHz minne.

Alienware lover at 18-tommeren skal bli den kraftigste bærbare maskinen i sin klasse, i verden. Maskinen skal kunne streame HD- og 3D-materiale trådløs, alternativt kablet via HDMI 1.4a.

Mellommodell med mye krutt

14-tommeren kommer også med mulighet for trådløs streaming av HD-materiale, uten at det kommer frem hvilken teknologi som skal benyttes. Maskinen skal totalt veie under 3 kg og kommer med innebygget optisk enhet.

Her kan du velge mellom en Intel Core i7 2630GM på 2 GHz, en 2720GM på 2,2 GHz eller 2824GM på 2,3 GHz som prosessor. Skjermkortet er et Nvidia GeForce GT 550M, og for noen ekstra kroner kan du oppgradere til et SLI-system. Nvidia Optimus er inkludert.

Standardkonfigurasjonen kommer med en skjerm som holder oppløsningen 1366x768 piksler, men denne kan oppgraderes til et panel som holder 1600 x 900 piksler. En harddisk på enten 500 GB eller 750 GB kan inkluderes, alternativt en SSD på 256 GB.

Oppdaterer kompaktmodell

I sammen slengen oppgraderer Alienware også den populære kompaktmaskinen M11x. Det betyr ny Intel Core i5/i7-prosessor, der du kan velge mellom 2537QM på 1,4 GHz eller 2617M på 1,5 GHz. Et nytt skjermkort er på plass, i form av Nvidia GeForce GT 540M.

Ellers er maskinen i stor grad lik slik vi kjenner den fra før. Oppløsningen er 1366 x 768 piksler, Nvidia Optimus er på plass og man kan maksimalt klemme inn 16 GB 1300 MHz-minne. Optisk enhet følger ikke med.

Pris og tilgjengelighet

Alienware M11x starter med en prislapp på 1000 dollar, og stiger derfra så langt du selv måtte ønske. M14x starter på 1200 dollar og stiger derfra alt etter hvilke komponenter du selv velger.

Disse to maskinene er allerede tilgjengelig via Dell og Alienware direkte. M18x er fortsatt noen uker unna, og prisene der er ukjent.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Her er de beste spillmaskinene
Les også
MSI GT683R: En knallgod bærbar for gamere
Les også
De beste bærbare spill-PC-ene
Les også
5 triks for stillere bærbar
Les også
Her er en bærbar PC som skiller seg ut
Les også
Putter datamaskinen inn i skjermen
Les også
Bygg en topptrimmet spill-PC
Les også
Nintendo 3DS - Et utmerket leketøy
Les også
Her er MSIs spillmonster
Les også
Få PC-spill på fjernsynet
annonse