Tek.no

Nyhet

Gjør enhver HDTV om til 3DTV

25 Mar 2011 09:17

Elektronikkprodusentene gjør sitt beste for å prøve å overbevise deg og meg om at stereoskopisk 3D er det neste store og at "alle må ha det". Mange har de siste årene gjort investeringer i nye HDTV-er, og er kanskje lite lystne på å kjøpe enda en ny TV for å "henge med". Just Add Power sitter muligens med en løsning til dette.

Det amerikanske selskapet viste frem 3D Manager på EHX-messen i forrige uke – et system som kan gjøre enhver HDTV med HDMI-kontakt om til en fungerende 3DTV. 3D Manager skal fungere med de fleste 3D-standarder, som frame packing, side-by-side og top-and-bottom.

Konvertering av 3D-kilder

3D Manager består av tre deler: Discover-enkoder, synkroniseringsknutepunkter med infrarøde sendere og 3D-briller med aktiv lukkerteknologi. Enkoderen konverterer for eksempel innhold fra en 3D-Blu-ray-spiller om til 1080p- eller 720p-signaler som er kompatibelt med så å si enhver eksisterende HDTV eller projektor.

Ved hjelp av RS-232-brukergrensesnittet kan man videre kontrollere ulike funksjoner som frekvens (60 Hz/ 120 Hz), skalering, fargeprosessering, støyreduksjon og så videre.

I følge Joe Whitaker fra Electronic House fungerte systemet overraskende bra, med blant annet svært lite crosstalk og gode distribusjonsmuligheter til flere apparater. Les mer om hans erfaring under "My Impressions of 3D Manager" her.

Pris og tilgjengelighet

3D Manager vil kun bli tilgjengelig som en del av en "custom installation channel" i første omgang. I følge Electronic House kan en pakke med én enkoder, to synkroniseringsknutepunkter med hver sin IR-sender og fire par med 60/120 Hz 3D-briller selges for mindre enn 5000 dollar, eller 27 900 kroner.

For de som allerede har dyre high-end-projektorer og skjermer kan dette dermed være en grei pris, mens andre får eventuelt vente på billigere tilbud i fremtiden hvis teknologien blir videreutviklet og forbedret. Produktet blir først tilgjengelig i juni i USA.

(Kilde: Electronic House)

Les også
Spill delt fullskjerm på 3D-TV: Disse spillerne ser hvert sitt bilde på samme TV
Les også
Meningsløs fotballkamp ble historisk TV
Les også
Sony lanserer 3D-headset
Les også
– 3D-krigen vil avgjøres i år
Les også
Siste romfergetur filmes i 3D
Les også
Nå kommer gjennomsiktige skjermer
Les også
Asus O!Play HD2
Les også
– 3D-film vil ta helt over
Les også
3D-hologramet er her
Les også
Tysk luksus-TV er ikke gratis
Les også
TV-Skolen: Slik kobler du PC-en til flatskjermen
Les også
Projektorer får kinokvalitet
Les også
Fant opp ny måte å filme i 3D
Les også
De 10 hotteste mediespillerne
Les også
Stor, større, størst!
Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
Les også
Svær brillefri 3D-TV
Les også
Skal sende 3D-film rett til TV-en din
Les også
Vil standardisere 3D-briller
annonse