Til hovedinnhold

Her er HTC-avhoppernes nye flaggskip

Kazam hadde med seg to nye smartmobiler til IFA i Berlin.

I november presenterte det nystartede mobilselskapet Kazam sine første produkter. Da ble smartmobilene delt inn i to serier, Trooper og Thunder. Disse seriene videreføres, med Trooper som den ultrabillige smartmobilen, og Thunder for den som ønsker elektronikk med litt mer krefter. I tillegg kommer en ny toppmodell som heter Tornado2 5.0. Som navnet tilsier har modellen en 5 tommer stor skjerm.

Ikke i toppsjiktet

Thomas Faber i Kazam viser Tornado2 5.0. Men telefonen han har på innerlommen var mer spennende.

Den nye toppmodellen er likevel ikke så heftig som du kanskje hadde håpet på. Riktignok har den en åttekjernerprosessor klokket til 1,7 GHz, men er du opptatt av spesifikasjoner vil du antakelig bli litt skuffet over at den bare har et 8 megapiksler kamera. Skjermen er heller ikke like høyoppløst som på andre flaggskip-modeller. Her snakker vi om en 720p-skjerm, i et marked der konkurrentene har gått til 1080p og noen også til 1440p.

Toppmodellen mangler også 4G, noe som skyldes at den kommer med to SIM-kort. Ifølge Kazam setter operatørene foten ned for 4G-mobiler med dual-SIM, og da bøyer Kazam av. Det skal imidlertid komme en modell med 4G og bare ett SIM-kort.

Slik ser Tornado2 5.0 ut på baksiden.

Unik på service

Det er to ting som likevel gjør Kazam til et spennende produkt. Knuser du skjermen får du den reparert innen 72 timer. Og du har et eget ikon som tar deg direkte til en betjent hjelpesentral, dersom det er noe ved telefonen som du ikke forstår. Hjelpesentralen kan også fjernstyre telefonen din, dersom du gir dem en kode som telefonen genererer via hjelpeappen.

Kazam hevder deres telefoner koster omlag det halve av konkurrentenes mobiler med tilsvarende spesifikasjoner. Dette, sammen med en særdeles gunstig skjermgaranti, burde tilsi at mange valgte Kazam fremfor andre mobilmerker. Slik har det likevel ikke vært, og Kazam sliter med å vinne innpass i markedet. I Tyskland selges riktig nok mobilene i de fleste Wallmart-forretningene, og telefonen skal ha gjort en viss suksess i Spania.

Men ellers er det enn så lenge en begrenset distribusjon av telefonene. Det er ikke så rart, med tanke på at det er et nytt mobilmerke, noe forhandlere og operatører har en iboende skepsis til.

Mange ulike produsenter

I det norske markedet er det stor oppmerksomhet rundt mobiltelefonene med de aller beste spesifikasjonene. Her når ikke Tornado2 5.0 helt opp, selv om du får mye telefon for pengene. I dag har ikke Kazam egenproduksjon av mobiler, men setter merket sitt på telefoner de finner på messer i Asia. Så langt har fire ulike produsenter stått bak Kazam-telefonene.

Men allerede på nyåret kan Kazam komme med en ny telefon, og denne gang en telefon som vil være konkurransedyktig både på design og spesifikasjoner, om vi skal tro Thomas Faber i Kazam. Vi fikk et glimt av den nye telefonen han hadde med seg på innerlommen, men må foreløpig vente med å gå nærmere inn på hva dette var.

Les alle sakene fra IFA 2014 på vår samleside »

annonse