Oppo Find 7 er lansert

Heftig toppmodell fra Kina.

Oppo Find 7 har bare en kamerabrikke på 13 megapiksler, men ved å ta ti bilder i kjapp rekkefølge kan den sy sammen bilder på hele 50 megapiksler.Foto: Oppo

Den kinesiske mobilprodusenten Oppo har endelig lansert en ny toppmodell. Vi sier endelig fordi modellnavnet Oppo Find 7 har vært kjent en stund. Det er først nå vi får vite om de konkrete detaljene, som også inkluderer en bittelitt enklere modell. Den enklere modellen har fått navnet Find 7A, men også den er en råtass.

Les også: Oppo Find 7 blir lansert 19. mars

Den heftigste modellen får en 5,5 tommer stor skjerm, med 2560 x 1440 piksler – altså godt over den vante full-HD-oppløsningen på 1920 x 1080 piksler. Over skjermen ligger det Gorilla Glass 3 fra glassprodusenten Corning.

Spesiell kameraløsning

Det kanskje mest interessante med den nye telefonen er den mildt sagt spesielle kamerafunksjonen Pure Image 2.0. Du husker kanskje det litt spesielle bildet som dukket opp i forkant av lanseringen – bildet var hele 50 megapiksler stort. Det ble spekulert i at bildet ble så stort på grunn av programvarefunksjoner i telefonen.

Nå viser det seg at det er akkurat det som skjer. Telefonen har en 13 megapiksels bildebrikke fra Sony, og optikk som slipper gjennom mye lys (f/2.0). Konseptet går ut på å ta ti bilder i svært rask rekkefølge. Dette oppnår Oppo ved hjelp av det som skal være svært høy båndbredde fra selve bildebrikken, og en dedikert bildeprosessor.

Så fort de ti bildene er tatt, tar telefonene detaljer fra de fire beste bildene, som blir sydd sammen til ett gigantisk fotografi. Ifølge Engadget blir resultatet langt bedre enn det Sony selv oppnår med sin 20 megapikselbrikke i Xperia Z1.

Kraftig innmat

Under panseret har den Qualcomms raskeste mobilbrikke så langt, i form av Snapdragon 801. Dette er egentlig en utgave av dagens Snapdragon 800 som tåler litt høyere klokkehastigheter, og som har raskere dataoverføring internt på brikken. Denne varianten har fire kjerner som tikker og går ved 2,5 GHz.

Til å holde liv i telefonen har Oppo puttet inn et batteri på 3000 mAh. Det skal kunne lade opp til 75 prosent på 30 minutter.

Hvis det er en skuffelse som er verdt å nevne ved Oppo Find 7, så er det muligens at den er utstyrt med Android 4.3 fra lansering.

Les også: Samsung vil gi deg ultra-HD på mobilen

Find 7A tilgjengelig fra april

Lettutgaven Find 7A er også svært heftig, sammenliknet med de fleste telefoner på markedet. Også her er skjermen på 5,5 tommer, men oppløsningen er på 1920 x 1080 piksler. Systembrikken er den litt mer kjente Snapdragon 800-varianten, med en klokkehastighet på 2,3 GHz.

Begge de to telefonene vil bli tilgjengelige direkte fra Oppos egen nettbutikk. Find 7A kommer midt i april, mens toppmodellen er tilgjengelig en gang mellom mai og juni.

Les også: Vivo presser oppløsningen i mobilskjermer

(Kilder: phonearena.com, engadget.com)

Les også
Oppo-lekkasje viser ny design
Les også
Disse mobilene lader raskest
Les også
– Dette er en bedre deal enn HTC One M8
Les også
Oppo Find 7 blir lansert 19. mars
Les også
Kan denne katta være første hint om LG G3?
Les også
Oppo Find 7 får 2K-skjerm
Les også
Vivo presser oppløsningen i mobilskjermer
Les også
Oppo med roterbart kamera snart i salg
annonse