Til hovedinnhold

Disse mobilene kommer i butikken i september

Seks nye modeller dukker opp denne måneden. Sjekk oversikten her.

Produsentbilder/montasje

Den 5.-10. september braker det løs for den store elektronikkmessen IFA. Flere av de store mobilprodusentene ventes å komme med nye produkter i løpet av messen, og det kan godt tenkes at enkelte av modellene som lanseres vil finne veien til butikkene allerede i løpet av september.

Også Apple har en pressekonferanse den 9. september, hvor iPhone 6 etter alt å dømme vil bli lansert. Dato for når denne er i butikkene, er naturlig nok ikke kjent. Men om du vil lese mer om de siste iPhone 6-ryktene, finner du dem på denne siden »

I denne oversikten har vi tatt med de produktene vi har fått bekreftet fra produsentene at skal komme i butikkene i løpet av september.

Foto: HTC

HTC

HTC kommer i løpet av september med Desire 510, som ifølge HTC skal være selskapets billigste 4G-mobil noensinne.

Desire 510 har en firekjerners Snapdragon 410-prosessor på 1,2 GHz, en 4,7-tommers skjerm, samt 8 GB lagringsplass og mulighet for minnekort. Med en prislapp på rundt 1600 kroner, ser det ut til at du får ganske mye mobil for pengene.

Her kan du lese mer om HTC Desire 510 »
Finn beste pris på HTC Desire 510 i Prisguide »

LG

I september kommer LG med en litt mindre versjon av toppmodellen LG G3. Telefonen har navnet LG G3 S her i Norge, men selges også under navnet LG G3 Beat andre steder.

G3 S har en 5-tommers skjerm, mot 5,5 på G3. En tynn ramme rundt skjermen gjør at skjermen dekker veldig mye av fronten av telefonen, slik at selve telefonen blir forholdsvis liten i forhold til skjermstørrelsen. Telefonen er utstyrt med en Snapdragon 400-brikke med en 1,2 GHz firekjernersprosessor.

Les mer om LG G3 S her »
Finn beste pris på LG G3 S i Prisguide »

Nokia Lumia 530.

Microsoft / Nokia

Den eneste nye mobiltelefonen fra Microsoft i september er Nokia Lumia 530. Med en pris på rundt 800 kroner, er dette den billigste Windows Phone-telefonen fra Microsoft/Nokia.

Lumia 530 har en fire-tommers skjerm, og kommer med den nyeste Windows Phone-versjonen, versjon 8.1. Blant nyhetene er at du nå har fått et varslingssenter lignende det du har i Android og iOS, og et nytt tastatur som lar deg skrive ved å la fingrene gli mellom bokstavene på skjermen.

Her kan du lese mer om Nokia Lumia 530 »
Finn beste pris på Nokia Lumia 530 i Prisguide »

Samsung Galaxy Alpha.

Samsung

Samsung står for en av de virkelige godbitene denne gangen. I september kommer nemlig selskapets nye Galaxy Alpha-mobil i butikkene. Telefonen har ramme i metall, og viser en helt ny designretning for Samsung. Med sine 6,7 millimeter er Galaxy Alpha ett av de tynneste Galaxy-produduktene noensinne.

Den nye telefonen har forholdsvis kraftige spesifikasjoner, selv om oppløsningen på den 4,7 tommer store skjermen riktignok ikke er høyere enn 720 x 1280 punkter. Den er utstyrt med en åttekjerners systembrikke med fire kjerner på 1,8 GHz og fire på 1,3 GHz, og kommer med samme fingeravtrykksleser som Galaxy S5.

Les mer om Samsung Galaxy Alpha her »
Finn beste pris på Samsung Galaxy Alpha i Prisguide »

En annen nykommer fra Samsung, er Galaxy Trend 2. Dette er en liten, enkel og rimelig 3G-smartmobil med fire tommers skjerm. Telefonen har et 5 megapiksel kamera med LED-lys og et enkelt frontkamera for «selfies».

Finn beste pris på Samsung Galaxy Trend 2 (SM-G313HN) »

Samsung har for øvrig en pressekonferanse onsdag 3. september, hvor de lanserer nye modeller. Om disse rekker å komme i salg innen utgangen av september, vet vi ikke.

Sony Xperia M2.

Sony

Den eneste nye modellen fra Sony er Xperia M2 Aqua. Dette er en vanntett versjon av Sony Xperia M2, som ble lansert på Mobile World Congress i februar.

Xperia M2 Aqua har den samme 4,8-tommers skjermen som på den opprinnelige M2-modellen, og begge telefonene har en 1,2 GHz firekjerners prosessor i en Qualcomm Snapdragon 400-systembrikke. Det er 8 GB lagringsplass, og telefonen er utstyrt med et 8 megapiksel kamera.

Sjekk laveste pris på Sony Xperia M2 Aqua i Prisguide »

Sony har også en pressekonferanse på IFA den 3. september, hvor Sony Xperia Z3 ifølge ryktene skal bli lansert. Det gjenstår å se om nye modeller kommer i salg i september – eller om vi må vente til neste måned.

annonse