Tek.no

Nyhet

Digitaljenta «Sweetie» ble sjekket opp av tusenvis av pedofile

Nå har den første mannen blitt dømt.

sweetie / YouTube
23 Okt 2014 09:34

Sweetie er ikke som andre ti år gamle jenter. For det første er hun helt og holdent digital, og egentlig ingen jente i det hele tatt. For det andre er hun laget utelukkende for å lure pedofile menn over hele kloden til å røpe hvem de er, slik at politiet i ettertid kan fange dem og stille dem foran retten.

Nå har den første domfellelsen funnet sted i Australia, hvor en 37 år gammel mann erkjente seg skyldig i tre forbrytelser - blant annet å være i besittelse av barneporno samt å ha sendt uanstendige bilder til Sweetie.

Mannen skal blant annet ha spurt den digitale jenta om hun noen gang hadde sett en naken mann, før han kledde av seg foran kamera og utførte seksuelle handlinger med seg selv.

Ble kontaktet av 20 000 menn

Domfellelsen i Australia skal være den første av sitt slag etter at Sweetie og hennes nederlandske utviklere begynte jakten på pedofile i fjor. De besøkte drøssevis av lugubre webcam-nettsteder, og ventet på at pedofile menn skulle ta kontakt med deres digitale avatar.

I løpet av bare ti uker ble de kontaktet av over 20 000 menn.

De klarte å identifisere 1000 av mennene og vidersendte informasjonen til Interpol - et internasjonalt politiorgan som tar seg av kriminelle henvendelser på tvers av landegrenser.

Veldedighetsorganisasjonen bak Sweetie, Terre Des Hommes, sier de aldri aktivt tok kontakt med mennene på nettstedene de besøkte, og ventet heller på at de kontaktet Sweetie selv. De skal også ha stoppet alle samtaler med mennene hvis de tilbydde penger til den digitale tiåringen for å utføre seksuelle handlinger foran kamera.

Operasjonen ledet til 46 arrestasjoner i Australia alene, og flere etterforskninger pågår som en følge av prosjektet.

Under kan du se videoen som ble publisert i fjor, etter at prosjektet var gjennomført. Vi advarer om sterkt innhold.


Det finnes mange fæle mennesker der ute:
Adoptivforeldre i USA gir bort barna sine over Facebook og Yahoo »

(Kilde: The Verge)

Les også
Digital jente avslører pedofile
annonse

Les også