Til hovedinnhold

Datoen for salgsstopp av Windows 7 er satt

Snart er nye Windows 7-PC-er for forbrukere helt borte.

Adriano Castelli/Shutterstock.com

Windows 8 har nå vært på markedet siden oktober 2012, men fremdeles er forgjengeren Windows 7 overlegent størst blant Microsofts operativsystemer, med en global markedsandel på rundt 52 prosent.

Muligens med bakgrunn i at Windows 8 ikke gjorde det så bra som forventet, ble det i desember i fjor antydet at Windows 7 ville får en lenger levetid enn først planlagt, da selskapet plutselig endret datoene for stans av salget.

Som amerikanske Computerworld melder ser det imidlertid nå ut til at Microsoft holder seg til de opprinnelige planene likevel. På Windows-hjemmesiden opplyses det nemlig at Microsoft vil slutte å selge Windows 7 den 31. oktober i år.

Gjelder forbrukerutgavene

Denne datoen gjelder for de tre forhåndsinstallerte forbrukerversjonene Home Basic, Home Premium og Ultimate. Når det gjelder den bedriftsrettede Professional-utgaven av Windows 7 vil Microsoft fortsette å tilby denne til PC-produsenter i alle fall til februar 2015.

Windows 7 vil likevel bli støttet en liten stund til. Microsoft skriver at mainstream-støtten vil opphøre den 13. januar 2015, da vel å merke for versjonen med Service Pack 1-oppgraderingen som ble sluppet i oktober 2012.

For øvrig kan salgsstoppet regnes som en formalitet, da de aller fleste nye PC-er for forbrukere nå kommer med Windows 8 likevel. Det finnes imidlertid unntak, og for litt siden kunne vi melde at Dell tilbød Windows 7 i nye PC-er i en spesialkampanje.

Savner du Windows 7? Slik går du tilbake til operativsystemet (Ekstra) »

(Kilde: Computerworld, Microsoft)

annonse