Nå kan du styre iPhone med hodet

Godt gjemt funksjon i betaversjonen av iOS 7.

iOS 7 inneholder en godt gjemt funksjon som lar deg kontrollere en iPhone eller iPad ved å bevege hodet mot høyre eller venstre. Det er en av leserne til nettstedet 9to5mac.com som har tipset om funksjonen.

Les også: Her er alle iPhone 5S-ryktene

Du kan tilpasse hvordan hodestyringen skal fungere.

Hodestyringen ligger under Innstillinger -> Generelt -> Tilgjengelighet -> Bryterkontroll, og er altså ment som et hjelpemiddel for personer med ulike funksjonshemninger. Men det viser også at Apple har begynt å legge inn funksjoner for ansiktsgjenkjenning – noe vi kjenner fra Android. Det er ikke utenkelig at teknologien kan bli brukt til andre ting senere.

Vi i Amobil har forsøkt å sette det opp på en iPhone 5 med beta 2 av iOS 7, og selv om det fungerte var det ganske tidkrevende å navigere i operativsystemet ved hjelp av hodestyring. Det å sette opp hodestyringen var også lite intuitivt.

Slik fungerer det

Hodestyringen fungerer ved at telefonen bytter mellom å markere ulike elementer på skjermen, og så bruker du hodebevegelser for å velge det aktuelle elementet. Du kan også definere at for eksempel en hodebevegelse mot høyre eller venstre skal ta deg tilbake til Hjem-skjermen eller utføre andre funksjoner.

Samsung har allerede hatt en lignende funksjon en stund, som lar deg rulle nedover en nettside ved å bevege øynene eller pause en video ved å se vekk fra skjermen. Du kan lese mer om dette i vår sak fra Galaxy S4-lanseringen i mars.

Les også vår sniktitt på iOS 7 her

Her kan du se en video fra 9to5mac med demonstrasjon av hvordan hodestyringen på iOS 7 fungerer:

(Kilde: 9to5mac.com)

Les også
Dette tror vi Apple lanserer
Les også
Nå får du iOS 7 også til iPad
Les også
– iPhone har blitt en ny telefon
annonse