Til hovedinnhold

Snart trenger du ikke Skype for å skype

Microsoft flytter videotjenesten til nettsidene sine.

Skype
Niklas Plikk

Microsoft vil la deg snakke med venner via video på Outlook.com, med et spesielt nettlesertillegg.

Lovet Skype-integrering i lang tid

Videotelefoni tok aldri helt av på mobilplattformen, men for PC-brukere har det blitt stadig mer utbredt. Mye kan nok skyldes det svenskutviklede programmet Skype, som ble kjøpt opp av Microsoft i 2011 for 46 milliarder kroner.

Siden den gang har Microsoft stadig jobbet for å integrere video- og chattetjenesten med deres egne produkter. Videochatting skulle blant annet være en stor del av deres nysatsning på e-post, i form av Outlook.com, som dukket opp i fjor høst.

Nå, over et halvt år senere, leverer Microsoft endelig det de lovte: Skype integrert i Outlook.com. Du vil først være nødt til å laste ned et lite nettlesertillegg for å få det hele til å fungere, men så fort det er gjort vil du kunne snakke med vennene dine over video direkte i nettleseren.

Rulles ut nå

Nettlesertillegget skal fungere med de nyeste versjonene av Internet Explorer, Chrome og Firefox, og du vil bli oppfordret til å laste den ned så fort du godkjenner koblingen mellom Skype- og Outlook-kontoene dine.

Tjensten rulles ut allerede i dag, og det er britene som er først ut, etterfulgt av USA og Tyskland. Akkurat når vi får se det på norske kontoer er ikke sikkert, men det er nok ikke snakk om mange uker.

Visste du at Skype-bruke i Etiopia kan føre til fengselsstraff?
— Bruk Skype og få 15 års fengsel

(Kilde: Skype via Gizmodo)

annonse