Til hovedinnhold

I natt slo Spotifys mareritt til

Brukere kunne laste ned alle sangene meget enkelt – gratis.

Hardware.no

I natt skjedde det som ikke skal kunne skje med Spotify: Via et lite nettlesertillegg kan brukere laste ned og lagre samtlige sanger i strømmetjenesten lokalt på sin egen maskin. Det hele er meget enkelt å utføre, og sangene lastes ned uten noen former restriksjoner. Det melder Tweakers.net.

Nettlesertillegget utnytter et sikkerhetshull i nettversjonen av Spotify. I motsettning til PC- og mobilklienten, er ikke musikken du får rett fra nettleseren kryptert. Det har tillegget «Downloadify» for Chrome nå utnyttet til det fulle.

Meget enkelt å laste ned

Via et par enkle klikk kunne brukere verden over få full tilgang til de millionene av sanger som er tilgjengelig på Spotify. Det var så enkelt som å installere nettlesertillegget, for så gå til nettversjonen av Spotify. Der kan man bare spille av en hvilken som helst sang, som så lastes ned til maskinen i MP3-format.

Kort tid etter at nyheten sprakk i natt, ble tillegget fjernet fra nettbutikken til Chrome. Det er imidlertid fortsatt tilgjengelig fra en rekke kilder på nett, og flere medier verden over rapporterer at det fortsatt fungerer. Da vi prøvde tillegget for en snau time siden, fikk vi det ikke til å reagere.

Nettklienten er basert på ren HTML 5 for å spille av musikk, en standard som ikke har støtte for å regulere digitale rettigheter – DRM. En samlet rettighets- og strømmebransje etterlyser dette, men forslaget har møtt kritikk fordi det vil blande inn restriksjoner i grunnmuren til Internetts åpne og frie natur.

Spotify har så langt ikke kommentert hendelsen.

Nattens hendelse med Spotify vil utvilsomt legge mer press på selskapet, som fra før er under trykk fra rettighetsbransjen »

(Kilder: Tweakers.net, The Verge)

annonse