Tek.no

Nyhet

– Steam Machines blir svært utfordrende

Alienware tror ikke konsollutfordreren blir noen ny gullgruve for selskapet.

Det er ikke så alt for lenge siden den velrenommerte spillutvikleren Valve presenterte sine planer for å entre maskinvaremarkedet. Med sin nye Steam Machine planlegger selskapet å gå rett i strupen på de etablerte konsollmakerne Nintendo, Sony og Microsoft.

Valve skal imidlertid ikke lage maskinene selv, da denne prosessen er satt ut til andre PC-produsenter, som Dell, Gigabyte, Zotac og mange flere.

Det nærmer seg lansering, og i likhet med mange andre er Dell selv svært spente i forkant av at deres Alienware Steam-maskin slippes. Men til tross for at de selv står for hele produksjonen av maskinen, får Dell ingen lisenspenger fra spillsalgene maskinen deres bidrar til å hanke inn.

Dette står i sterk kontrast til forretningsmodellen de sterkeste konkurrentene til Steam Machines kjører. Både Nintendo, Sony og Microsoft tar alle sammen en bit av fortjenesten til spill som utgis på konsollene deres. Slik kan de dermed subsidiere konsollen og selge dem med tap, for hente inn en fortjeneste på lang sikt.

Uten denne muligheten har enkelte stilt spørsmålstegn ved lønnsomheten til Steam Machines i det pressede markedet.

Dette er maskinvaren til Valves nye spillmaskiner »

– Blir tøft

Sjefen for Dells Alienware-satsning, Frank Azor, bekrefter overfor The Wall Street Journal at de kaster seg inn i en tøff kamp:

– Det kommer til å bli svært utfordrende. Steam-maskinen vår kommer absolutt til å bli den minst lønnsomme maskinen vi produserer.

Sjefen har likevel stor tro på satsningen. Til PC Gamer uttaler han at selskapet ser med optimisme på fremtiden til PC-spilling og mulighetene som ligger i at det nå beveger seg over på TV-skjermen.

Azor gir overfor WSJ også litt innsikt i hvorfor selskapet begir seg inn i konkurranse om plassen på TV-benken din:

– Vi tror på Valve. Ikke bare har de laget store spill som Half-Life og Portal, men også spillnedlastingstjenesten deres, Steam, har et godt rykte hos entusiastene.

Gjensidig respekt

De nøyaktige spesifikasjonene for Alienware-maskinen er ennå ikke er presentert, men det er akkurat deres Steam-boks Valve selv har størst forventning til.

Til The Verge forteller Valves Greg Coomer at nettop Alienware er selskapet som i størst grad har realisert deres originale tanke bak Steam Machines, og hevder videre at de tror denne vil falle aller best i smak blant majoriteten av deres kunder.

Alienwares produktsjef, Marc Diana, har tidligre bekreftet at Alienware-maskinen vil bli tilgjengelig globalt, noe som lover godt for Norge sin del.

Valve har ikke ønsket å kommentere artikkelen til Wall Street Journal.

Steam-maskinene vil komme i en rekke varianter:
Her er alle de nye modellene som kommer i år »

(Kilde: Wall Street Journal)

Les også
Nå er Valves «konsoll-PC-er» rett rundt hjørnet
Les også
Alienware lanserer «konsoll-PC» med masse kraft
Les også
Dette er den håndholdte utgaven av Steam Machine
Les også
Denne mini-PC-en ser ut som en ball
Les også
Herlig løsning lar deg spille grafikkbomber hvor du vil
Les også
Nå blir det fart i satsingen på Linux som spillplattform
Les også
Dette er maskinvaren til Valves nye spillmaskiner
annonse