Til hovedinnhold

Samsungs Apple Pay-konkurrent er rett rundt hjørnet

«Samsung Pay» kan brukes på alle kortterminaler.

Samsung

En god stund etter at Apple allerede hadde fått ganske solid fotfeste med sin mobilbetalingsløsning Apple Pay, kunngjorde den store erkekonkurrenten Samsung i mars at de også hadde lansert sin egen teknologi, kalt «Samsung Pay».

I en fersk pressemelding kan Samsung opplyse at betalingsløsningen deres er rett rundt hjørnet. Samsung Pay skal lanseres i Korea den 20. august og i USA den 28. september.

På vei til Europa

Det europeiske lanseringstidspunktet foreligger altså ennå ikke, men Samsung skriver i pressemeldingen at Europa ligger i planene, nærmere bestemt Storbritannia og Spania i første omgang.

Apple Pay har et forsprang, men Samsung Pay kan bli en seriøs konkurrent. Foto: Bloomua/Shutterstock.com

Samsung samarbeider med det store betalingsselskapet MasterCard om den europeiske lanseringen, som MasterCard selv meldte i en egen pressemelding nylig.

I USA vil Samsung Pay komme forhåndsinstallert på utvalgte eksemplarer av den nylig lanserte toppmodellen Galaxy S6 Edge Plus, mens en gratis oppdatering vil rulles ut i august for å gjøre Samsung Pay tilgjengelig på Galaxy S6 og S6 Edge.

Kan brukes overalt

Samsung Pay baserer seg på den såkalte NFC (near field communication)-teknologien som også konkurrentene benytter, men skiller seg på et viktig punkt. I tillegg til NFC-teknologien bruker Samsung Pay nemlig også en teknologi som heter «Magnetic Secure Transmission» (MST).

Denne teknologien gjør at løsningen i utgangspunktet kan brukes på vanlige betalingsterminaler som kun har støtte for vanlige magnetstripekort, og dermed skal det altså kunne ha tilnærmet universell støtte.

MST-teknologien innebærer i korte trekk å generere magnetiske felt som endrer seg i løpet av veldig korte tidsintervaller. Disse feltene etterligner de samme magnetfeltendringene som skjer når du drar et vanlig betalingskort gjennom kortleseren på en betalingsterminal.

Samsung har nå lansert to nye flaggskip-mobiler: Dessverre ser det ut til at kun én kommer til Norge »

annonse