Tek.no

Nyhet

Denne trådløse alt-i-ett-projektoren med Android kan snart bli din

Men først må skaperne samle inn haugevis av penger på Indiegogo.

Indiegogo
13 Nov 2015 09:23

I likhet med de fleste andre produktsegmenter kommer også projektorer i stadig flere varianter, for eksempel innebygd i nettbrett. Nå har det dukket opp en ny projektor som utviklerne drister seg til å kalle intet mindre enn «verdens første» i sitt slag.

Projektoren, som er lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo, heter «AiO» og skal være den aller første trådløse, «autonome» videoprojektoren. Det produsenten i korte trekk mener med dette er at produktet er en slags TV-boks og projektor i ett.

Android-basert

Projektoren byr blant annet på et egetutviklet, Android-basert operativsystem, som gjør at du kan laste ned apper som for eksempel Netflix. Dermed kan du kjøre innholdet direkte fra projektoren, i stedet for å måtte strømme fra andre enheter, selv om du selvsagt også kan gjøre det.

Projektoren styres med en egen mobilapp. Foto: Indiegogo

Programvaren skal også gjøre det enkelt å få tilgang til medieinnhold på andre enheter som er tilkoblet Wi-Fi-nettet, og byr ifølge produsenten også på en oversiktlig innstillingsmeny.

Produktet støtter både 802.11ac Wi-Fi, AirHDMI og Bluetooth, som du kan bruke til å koble projektoren trådløst til høyttalere. Strømkabelen er den eneste fysiske kabelen projektoren bruker, så helt trådløs er den med andre ord nok ikke.

13 000 kroner

AiO kommer heller ikke med en dedikert fjernkontroll. I stedet kommer produktet med en egen mobilapplikasjon som du bruker til å kontrollere projektoren. Av tekniske spesifikasjoner byr projektoren på en firekjerners prosessor på 1,5 GHz, lysstyrke på 1000 lumen, 1 GB minne og 16 GB lagringsplass.

Oppløsningen er foreløpig kun på 1280 x 800 piksler foreløpig, men den skal visstnok økes til full 1080p-oppløsning. De ytre dimensjonene er på 225 x 227 x 55 mm, og vekten er på 1,2 kilogram. Forbrukerutgaven av projektoren vil visstnok koste 1500 dollar, cirka 13 000 kroner, som er mildt sagt dyrt for en projektor som ikke engang har 1080p-oppløsning.

Planen er å starte salget allerede i februar neste år. Mer informasjon finner du på Indiegogo og selve produktsiden, og se også video under for en introduksjon.

LG lanserte for et par måneder siden en snedig projektor: Den gir deg digert bilde i selv knøttsmå rom »

Les også
Denne projektoren gir deg digert bilde i selv knøttsmå rom
Les også
Denne lille boksen gir deg TV hvor du vil
Les også
Hvorfor ikke gjøre hele kjøkkenbenken til en diger touchskjerm?
annonse

Les også