Tek.no

Nyhet

100-tommers skjerm, rett ned i lomma

LGs nye projektor er på størrelse med en lommebok.

LG
22 Juni 2015 06:00

«Maximum enjoyment, minimum weight,» er LGs slagord for miniprojektoren LG Minibeam Nano. Dette er LGs nyeste projektor, og ifølge The Next Web kan den gi et bilde på hele 100 tommer. Samtidig måler den bare 10,8 x 10,3 x 4,4 centimeter, og får altså fint plass i en litt romslig jakkelomme.

Oppløsningen på 854 x 480 er kanskje ikke noe å hoppe i taket for, og med en lysstyrke på 100 lumen trenger du et mørkt rom for å få et bra bilde.

Flere ess i ermet

HDMI, USB og minijack burde holde for de aller fleste. Foto: LG

LGs lommeprojektor har flere ess i ermet, som kan rettferdiggjøre de noe labre spesifikasjonene: vekt, strømming fra mobilen og – sansynligvis – pris. 270 gram er alt Minibeam Nano vil tynge deg ned. Med Miracast- og WiFi-direct-støtte innebygget vil du dessuten kunne strømme eller speile innhold via både nettbrett, PC og mobil.

Selskapets visepresident, Lee In-kyu, hevder ifølge AndroidAuthority at Minibeam Nano vil bli «kjempebillig», men nøyaktig hva prisen blir vil han ikke si noe om.

Minibeam Nano kommer for øvrig med både USB- og HDMI-inngang, samt en 3,5 millimeters lydinngang. Batteritiden skal ligge på rundt 2 timer, som burde holde til en film eller et middels langt foredrag. Ellers er det bare å koble til laderen. Dingsen forventes å komme i salg rundt slutten av denne måneden.

Et bedre alternativ?

Hvis du er ute etter med litt heftigere spesifikasjoner, kan du rette blikket mot ZTE Spro2, en smartprojektor vårt søsternettsted Tek.no testet for en måned tilbake. Spro2 har HD-oppløsning opp til 120 tommer, og lysstyrke på 200 lumen. Til gjengjeld er den litt større enn LGs lommeprojektor.

Trenger du en fullblods PC på farten?
Dette tastaturet har innebygd projektor »

(Kilde: LG, The Next Web, AndroidAuthority)

Les også
Spro Plus ser ut som en skikkelig tjukkas, men det er ikke uten grunn
Les også
Denne projektoren gir deg digert bilde i selv knøttsmå rom
annonse

Les også