Nyhet

Microsoft og iBall kommer med en pinne-PC

Den kjører naturligvis Windows, og moroa skjer i India.

Prosessorer og datadeler krymper, ytelsen øker og prisene senkes – det har dataindustrien og Moores lov (Ekstra) sørget for.

Nå tar datamaskinene så liten plass at vi kan plugge en fullverdig PC rett inn i skjermens HDMI-kontakt, slik som Googles Chromebit. Men vi vet jo at ikke alle vil være fornøyd med å måtte bruke Chrome OS.

Så nå har Microsoft i India kommet med sin variant – i samarbeid med elektronikkprodusenten iBall fra samme land.

Navnet på pinne-PC-en er iBall Splendo, og kjører naturligvis Windows 8.1 som operativsystem. Den er utstyrt med en firekjernet Intel Atom-prosessor, 2 gigabyte RAM og 32 gigabyte internt minne. I tillegg har den en microSDXC-minnekortplass, en vanlig USB-port og en mikro-USB-inngang.

Trådløs teknologi er også på plass i form av vanlig Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Foto: iBall

Spesifikasjonene, samt plasseringen av knapper og porter, gjør at den minner oss om en Intel Compute Stick, som ble lansert på CES-messen i USA for et halvt år siden.

Selges med mus og tastatur

Pinne-PC-en skal etter planen komme i salg på hjemmemarkedet i løpet av juli måned. Prislappen ligger på 9000 indiske rupee, som tilsvarer omtrent 1100 norske kroner. Da følger det med trådløs mus og tastatur, slik at man kun trenger en TV med HDMI-inngang for å få en fullt fungerende datamaskin.

Sånn sett kan iBall Splendo være et alternativ for folk som ikke har råd til en vanlig datamaskin, eller ønsker seg en rimelig PC nummer to eller tre for å surfe på nettet eller gjøre lettere arbeidsoppgaver.

At den ikke er stort større enn at den får plass i en bukselomme, vil også bety at den er enkel å frakte med seg – så du kan fint ta den med mellom faste stasjoner utstyrt med en skjerm pluss tastatur og datamus.

Vi vet ikke om iBall eller Microsoft har planer om å slippe tilsvarende modeller i andre land enn India, men vi regner med at flere som kunne tenke seg en slik pinne-PC.

Denne pinnen gjør alt så mye enklere:
Googles vidunderpinne er et sikkert kjøp >>>

(Kilde: iBall)

Les også
Google har lansert pinne-PC som kan plugges rett i TV-en
Les også
Intel Compute Stick: Windows i lommeformat er både helt rått og litt skuffende
Les også
Denne «pinne-PC-en» blir skikkelig rimelig
Les også
Her er Lenovos nye «pinne-PC»
Les også
Med denne appen kan du bruke mobilen som mus og tastatur
Les også
Kompakt og lekker mini-PC med Windows
Les også
Google lanserer pinne-PC som kan plugges rett inn i TV-en
Les også
Vi liker Windows 10 allerede
Les også
Denne knøttlille pinnen er faktisk en datamaskin
annonse