Dette er Asus' nye 4K-skjerm for spillere

«MG28UQ» skulle tilfredsstille de fleste krav for seriøse spillere.

Mange produkter ble vist frem under CES-messen forrige måned, og det er ikke lett å få med seg alt. Én nykommer som gled under radaren hos oss var Asus' nye, heftige 4K-skjerm «MG28UQ». Som blant andre TechPowerUp melder har denne skjermen nå blitt lansert.

MG28UQ har som navnet antyder en størrelse på 28 tommer og leverer en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. I tillegg byr den på én og annen fordel for de spillglade.

FreeSync og spillfunksjoner

Skjermen kommer med den såkalte «Adaptive Sync»-teknologien, bedre kjent som AMDs «FreeSync»-teknologi. Dette er en løsning som eliminerer «riving» i spill ved at skjermpanelet og skjermkortet koordineres slik at panelet starter å tegne opp et nytt bilde kun når skjermkortet har et klart.

Asus MG28UQ.

I likhet med andre spillskjermer fra Asus byr skjermen ellers på en funksjon selskapet kaller «GamePlus», som innebærer at skjermen har egne siktekors man kan bruke i skytespill. Man kan velge mellom flere ulike varianter, og finjustere posisjonen.

Spillrettede forhåndsinnstillinger

En annen funksjon kalt «GameVisual» betyr at skjermen har et knippe forhåndsdefinerte skjerminnstillinger som er tilpasset ulike typer spill og scenarier. Ellers er produktet ganske fleksibelt når det gjelder fysisk justering av selve skjermen.

Av andre tekniske spesifikasjoner har skjermen en responstid på 1 millisekund, og tilkoblingsmulighetene omfatter to HDMI 1.4-porter, én HDMI 2.0-port, DisplayPort 1.2 og to USB 3.0-porter. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du på Asus' produktside.

Til spill trenger du selvsagt også gode skjermkort: Slik blir AMDs nye modeller »

Les også
Asus VivoMini VC65-serien byr på masse lagringsmuligheter
Les også
Slik blir de nye AMD-grafikkortene
Les også
Asus ROG G752: Asus ROG G752 har flust med nyheter
Les også
FreeSync rykker et skritt nærmere folk flest
annonse