Nyhet

Ny kameradrone filmer i 4K-oppløsning

Prisen er heller ikke så fryktelig ille.

På dronemarkedet er nok DJI den mest kjente produsenten, men det finnes også en rekke mindre kjente aktører. Én av dem er det kinesiske selskapet Yuneec, som nå har sluppet en ny kameradrone som kan filme i 4K-oppløsning.

Den nye dronen heter Typhoon Q500 4K og er en relativt «rimelig» 4K-drone. På selskapets egen hjemmeside er produktet oppgitt med en pris på 1400 euro, som tilsvarer cirka 12 700 kroner.

Litt dyrere enn DJIs konkurrent

Dermed ligger den nye kameradronen prismessig litt høyere enn den nylig lanserte 4K-modellen Phantom 3 Professional fra DJI, men likevel langt lavere enn for eksempel DJIs 4K-modell Phantom Inspire One, som i Norge koster rundt 27 000 kroner.

Typhoon Q500 4K. Foto: Yuneec

Typhoon Q500 4K er altså i stand til å ta opp video i 4K-oppløsning, da med en bildefrekvens på 30 bilder per sekund, og kan også ta opp video i 1080p-oppløsning med opptil 120 bilder per sekund. Stillbilder tas med en oppløsning på 12 megapiksler.

Kameraet er festet til en gimbal med tre akser, og dronen kommer med en fjernkontroll som blant annet byr på en 5,5-tommers berøringsskjerm som brukes både til å justere innstillinger for dronen og følge med på bildet fra kameraet.

Følger automatisk etter brukeren

Ellers kommer dronen med en del av de samme funksjonene som man også finner på den forrige Q500-modellen, slik som for eksempel den såkalte «Watch Me»-modusen, som sørger for at dronen automatisk følger etter og holder kameraet rettet mot brukeren.

Dronen kommer med et batteri på 5400 mAh, som visstnok skal være nok til å holde dronen i luften i rundt 25 minutter på én oppladning. Produktet kan bestilles fra Yuneecs hjemmeside, og Norge er blant landene selskapet sender til. Under kan du en video filmet med den nye dronen i 4K-oppløsning.

Dette er verdens første hybrid-kameradrone: Den bruker en bensinmotor til å lage strøm »

(Via Engadget)

Les også
Nå kommer GoPros første kameradrone
Les også
Denne håndholdte kamerariggen gir deg fjellstabil video i 4K
Les også
NASA lanserer egen 4K-TV-kanal
Les også
Norske studenter styrer droner med hjernebølger
Les også
Nå blir de populære kameradronene til DJI mer intelligente
Les også
Se videoen av Sonys uvanlige drone i aksjon
Les også
Denne rimelige kameradronen er beregnet på nybegynnere
Les også
Denne skal gjøre dronefotografering enkelt for alle mobilbrukere
Les også
Her er den første «hybrid-kameradronen»
annonse