Tek.no

Nyhet

Denne mobilen skal være helt trygg for spionasje

«Blackphone 2» er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling.

Sfio Cracho/Shutterstock.com, Silent Circle
22 Aug 2015 14:00

For mobilbrukere som er ekstra opptatt av sikkerhet og personvern har selskapet Silent Circle nå lansert en ny mobilmodell som skal gjøre det ekstra vanskelig for uvedkommende å få tilgang til kommunikasjonen. Telefonen heter «Blackphone 2» og er lagt ut for forhåndsbestilling på hjemmesiden.

Blackphone 2 er altså oppfølgeren til den spionsikre Blackphone-modellen som Silent Circle lanserte allerede i januar i fjor. Den nye utgaven skal blant annet by på vesentlig kraftigere maskinvare.

Sikkerhetsfokusert OS

Det som først og fremst skiller Blackphone fra andre mobiltelefoner er at den kommer med et eget operativsystem kalt «Silent OS», som riktignok er basert på Android, men som har et ekstra stort fokus på sikkerhet.

Blackphone 2. Foto: Silent Circle

Silent OS byr blant annet på en løsning dom heter «Spaces», som innebærer at man kan skape flere separate, virtuelle «telefoner» på én og samme enhet, hvor ingen data deles mellom disse.

Det betyr at du for eksempel kan holde personlig og profesjonell kommunikasjon fullstendig adskilt, og OS-et gjør det også enkelt å foreta sikkerhetsinnstillinger for hver enkelt, virtuelle telefon.

Krypterte samtaler og meldinger

I tillegg kommer mobilen med Silent Circles egne, sikre apper forhåndsinstallert. Disse lar deg både ringe og sende tekstmeldinger med p2p-kryptering, og telefonen har også en «smart» Wi-Fi-løsning som gjør usikrede, trådløse nettverk tryggere å bruke.

Ellers lover Silent Circle «verdens raskeste» sårbarhetshåndtering, som innebærer at kristiske sårbarheter vil fikses innen maksimalt 72 timer etter oppdagelse, og vil komme direkte fra produsenten uten forsinkelser.

Når det gjelder spesifikasjonene har telefonen en 5,5-tommers skjerm av Gorilla-glass, en uspesifisert, åttekjerners prosessor på 1,4 GHz, brukbare 3 GB minne og et kamera på 13 megapiksler. Dimensjonene er på 152,4 mm x 76,4 mm x 7,9 mm.

Prisen er dessverre ikke kjent, men om du likevel er interessert kan du registrere deg via hjemmesiden for å forhåndsbestille og holde deg oppdatert om både pris og lansering.

Her er en annen sikker telefon: «Turing Phone» er både supersikker og sterkere enn stål »

(Via TechCrunch)

Les også
Den ultimate tøffing-telefonen satser på «Sailfish»
Les også
Tenåring fant alvorlige OS X-sikkerhetshull
Les også
Denne mobilen er supersikker og sterkere enn stål – og kan snart bestilles
Les også
Apple ble varslet om digert sikkerhetshull – valgte å ikke gjøre noe
annonse

Les også