Til hovedinnhold

Her står vi i iPhone-kø

Hundrevis venter på Apples nyeste telefon utenfor Apple Store i London.

Disse har ventet i telt utenfor Apple Store i fem dager.
Det er denne folk venter på; iPhone 4S.

iPhone 4S ble lansert for ti dager siden. Mottakelsen har vært blandet – kanskje mest fordi det ikke kom en designendring denne gangen. I dag åpner salget av telefonen i de første landene.

Som i fjor er Storbritannia blant de første landene, og vår utskremte journalist befinner seg nå i en park utenfor Apple Store i Regent Street i sentrum av London. Der venter han sammen med rundt tusen kjøpelystne iPhone-kunder.

Vårt oppdrag er å kjøpe inn iPhone 4S til test. Her til lands kommer nemlig ikke den nye telefonen før om to uker, den 28. oktober.

Selv om vår mann stilte seg i køen allerede klokken fire i natt er det 200 stykker i køen foran ham.

Det er vanskelig å få tak i ekte iPhone i Kina, sier Haoquan Zhou og Yuchuh Shi.
Kinesisk "iPhone" med Android 2.3 Gingerbread.

Mange tilreisende

I køen står blant andre Haoquan Zhou (23) og Yuchuh Shi (20), som sier det ikke er mulig å kjøpe ekte iPhone 4 i Kina, og at det er en av grunnene til at de har tilbragt natten i kø. Begge vil de kjøpe to telefoner og beholde den ene selv.

– Jeg kjøper en til meg og en til en medstudenter som ikke kunne komme hit i natt, sier Yuchuh Shi. Hun tror grunnen til at det er så mange asiater i køen er at de kjøper telefonene for å selge dem til rike kinesere.

– I Kina er interessen rundt iPhone stor, og de fleste ungdommer kjøper seg iPhone. Men de kjøper den kinesiske kopien. De fleste har ikke råd til å kjøpe en ekte iPhone fra Apple, forteller Haoquan Zhou. Han viser med glede frem sin falske iPhone (som kjører Android 2.3).

Vil ha Jobs' siste telefon

Både Shi og Zhou er studenter, og selv om ingen av dem har en iPhone fra før, så kaller begge seg for iPhone fans.

– Det er trist at Steve Jobs er død. Nå vil vi kjøpe den siste telefonen han designet, sier Shi, før hun legger til at hun liker Apple-systemet.

Rett før klokken ni lokal tid slapp vår utsendte inn i Apple Store i Regent Street, og fikk sikret redaksjonen et tidlig testeksemplar av telefonen. Vi kommer tilbake med sniktitt og fullverdig test så fort som mulig.

Etter å ha tilbragt natten i kø fikk Haoquan Zhou og Yuchuh Shi tak i en epletelefon til slutt.
Også vår utsendte, Espen Swang, fikk sikret seg et testeksemplar av den nye telefonen.
annonse